Pada hari Sabtu............






Semalam pegi KK. Saje je jalan2 penatkan badan ngabihkan pitih. Bertolak dari rumah tepat2 kol 8. Sampai sana...kol 9.30. Sarap dulu kat Restoran Seri Keningau. Memandangkan saya bercadang nak makan nasi kat umah my blogger and forum friend (CARI)- Sesemutku ,maka saya hanya meng order roti john inti daging sebijik. Laki den pulak terus amek nasi. Anak2 plak dah tengok ayah dia makan nasik pon nak makan nasi jugak.

Pastu pegi pulak Bake With Me nak cari barang2 kek....sekali...aiii? tutup? Tak pelah...kita terai pegi cawangan kat Lintas pulak. Sampai di Lintas...tengok2...tutup jugak. Pelik. Selalunya hari Sabtu depa bukak. Nak kata ada public holiday....tak...ntah. Last2 we decided to go to Consfood dekat Luyang...ehhh...ke Damai tu ? Aah...hantam sajalah. Beli itu ini...habis lebih sikit 400. Owh...tak over budget plak. Selalunya kalu beli di Bake With Me misti over budget sampai 2,3 ratus. Hahaha....bukan apa...dekat Consfood tu hanya beberapa barang je yang murah...pastu lagi satu dekat situ dia tak jual secara borong....macam aku biasa beli tepung nak wat kek at least amek pack yg 5kg.....tapi kat Consfood dia tak pack besar2..dia pack skilo2 jer. Tapi ada banyak barang2..makanan2....yang pelik2 kat situ....maka sangat2 la best jugak.

Dah sudah2 soping..terus ke Beverly...cari rumah Semut @ Ain. Jenuh jugak mencari sbb kami tak berapa biasa area situ...so tokleh nak agak...hampir bergado jugakla kami laki bini.....hahaha...ini macam kalu,macam mana la nak masuk Amazing Race kan ? Ain jamu kami dengan nasi panas2...ikan kerisi goreng ...(suka la che mek sophea) ,ikan cencaru bakar sumbat bakang....daging goreng kunyit yang Nana suka sangat....sayur campo and sambal belacan sedap meletops! Bertambah aku makan...aduhai..camno nak kurus ? Dah kenyang...dah solat sumer kami pegi pulak 1Borneo.





Cik abang saya tu nak tengok pertandingan dart sebenarnya kat sana. Ada Malaysian Open. Saya malas nak tunggu and tengok..so saya pon pusing2 dengan anak2. Masuk kedai bunga...nak cari bakul baju busuk untuk anak2. Nasib baik jumpe....suka sangat.




Lepas dah pusing2....tengok tu,tengok ni..kaki pon dah lenguh pegi balik semula kat tempat orang main dart. Nasib baik ada kerusi jadi leh la lepak2..duduk2 sementara nak tunggu perut ni lapar balik. Agak2 perut dah lapar...dah ada bunyi bunyian kami pon terus pegi ke Sushi King. Lama dah tak makan sushi weh. Hari ni kami telah melantak sushi dengan bersungguh2. Cik abang ku itu harus la order Soft Shell Crab Tempura kegemaran dia...saya plak cuma order tambah Takoyaki Ball je. Lain2...kami pilih di conveyor belt je. Main amekkkkk je. Masa tu fikir nak makan je, tak fikir dah lepas ni agak2 kena bayar baper hinggit. Alah..pasal berapa bil tu kita fikir kemudian aje lah..kalu dah pikir awal2, kang tak lalu plak nak makan kan? Dah sudah2 makan bila suh pekerja tu kira pinggan kami...sekali dia susun...Mak aiihh! Tinggi nyer! Banyak nye kami makan !

Siap makan....ingat nak tapau la apa2, tapi ntah...tak terasa nak menapau plak. Solat Maghrib Isyak dulu kat Petronas pastu terus balik Keningau. Sampai rumah dah dekat kol 12.....anak2 sumer tido all the way...sampai la rumah.

Ini la kisah kami di hari Sabtu........



p.s: Yang..kata nak pegi berehat2 di Mesilou? hehehe....

Comments

sesemutku said…
aiyooo laling....smlm sabtu beday TYT daaaa...kikiki...itu pasai BWM tutup...nasib 1B x tutup kan...hehhe...
eh? yeker? lorr..patot lerr...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!