Nasi Lemak Sedap Teringat2.

Saya teringin nak makan nasik lemak la. tapi kat sini...setakat ni tader lagi nasi lemak sedap yang memang sedap sampai makan pon teringat2.....tader lagi.

Nasi lemak sedap yang masih teringat2 kesedapannye ialah nasi lemak yang kat depan Maybank Seri Serdang. Owh....sedapnye nasi lemak akak tu. Ada macam2 lauk boleh di pilih....ada rendang ayam..telur dadar....sambal udang..sambal sotong...telur mata....tapi kalau saya pegi beli...lauk xtra yang saya pilih harus lah sambal petai ikan bilis. Adoiii...! Mana nak cari weh ?! Tak tahu la akak tu masih meniaga kat situ lagi ke tidak. Nasi lemak dia pon sedap dan cantik....elok je berderai. Akak tu dulu pernah kerja as Pelukis Plan...tapi dia berenti sebab dia lagi suka berniaga....dan rasa nya misti la berniaga lagi masyuk dari kerja makan gaji, gamaknye kan ?


Lagi satu Nasi lemak IBY kat Kota Bharu. Dulu2 memang femes nasi lemak ni. Ada beberapa cawangan di sekitar KB and kedai dia cuma bukak waktu petang sampai la larut malam. Dulu2 adik saya kalu dia balik tengok bola di stadium pukul 12....1 pagi..misti saya suh dia beli nasi lemak IBY nih....ada lauk macam2...tp yang paling sedap was sambal kerang. Adoiii...! mana nak cari weh ?! Tapi sekarang ni macam tak berapa best dah . In fact, beberapa cawangan pon dah ditutup. Sayang kan ?


And yer....nasi lemak kat tepi Sutra Harbour tu.....sedap jugak. gerai biasa jer. Pon bukak dari lewat petang sampai malam. Kalu beli nasi lemak kat situ pulak saya suka amek sambal sotong...somi saya plak suke amek sotong bakar sekor. Sebungkus penah kena sampai berbelas ringgit.Hahaha..tapi tak kisah la kan...makan KFC 10hengget sepinggan pon tak rasa mahal...ini kan pula nasi lemak dgn lauk yang best2. Tapi sekarang...dah tader dah gerai tu sejak projek nak buat Times Square kat situ...ntah mana diaorang pindah pon saya tak tahu. Sampai Times Square dah siap pon masih tader. Ntah2 diaorang dah bukak kedai ?


Jadi...kat mana saya nak beli nasi lemak sedap yang memang sedap sampai teringat2 ni ? huhhuhu....

Comments

fatien adibah said…
nasi lemak IBY tuu memey sedappp..aduh,demo wat saya terlior lahsss..waaa..nok makey!hehe
Adrina Adi said…
kak ja buat sendiri lagi sedap kot...
ise3339 said…
kalu kt jb, ns lemak kt hutan bandar tu sedap sgt2, mmg tringat2 jgk la.. emm kalu di sdkn ni,lg la tok jupo ns lemak sedap..byk ns kuning je..
Adek:tp loning macae tok sedap doh ..dek deh ?

kakak: tu la..ai rasa I buat sendiri lagi sedap,hahahaa...tp malas la plop...!

Tie: owh..tie...sound macam sedap tuh,kena rasa nih...the thing is,bila la nak sampai JB,tp kan...I plan nak gi singapore blk cuti koloh hujung tahun ni...nak join?
ise3339 said…
gi spore??nak! nak! nak! lamo doh tok gi sana..bila agak2 nk gi?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!