Raya 2010



Salam semua....amacam raya ? OK ? Kami semua beraya macam biasa la...tapi tahun ni rasa semacam skit....semangat nak beraya tu tak berapa nak ada. Pergi cari baju raya anak2 pon last minit.....lagi 2 hari nak raya baru pegi KK. Tido sana satu malam. Jenuh cari baju raya anak2...last2 amek mana yang ada jer pasal dah tader saiz. Tu la akibatnya kalu pegi last2 minit kan ?

Mak and Ayah cuma beli kasut raya je sorang sepasang and mak cuma ingat nak makan jer. Pastu balik Keningau pon rush2 sebab ada orang nak amek kek. Aduhaii...itu yg buatkan mood nak soping pon tak berapa best sebab dok tingat kan oder orang. Lain kali kalu nak pegi berjalan2 ke...jangan la gatal nak amek oder kan ? Nanti tak dapat nak berjalan2 dengan tenang.

Selalunya tiap2 tahun saya mesti buat satay. 2 hari sebelum raya dah siap potong ayam and siap perap dah. Tapi kali ni ...alahai......tak prepare apa2 pon. Ntah la kenapa. End up 1st day raya memang tak wat apa2....memang plan tak mo wat apa2....hahaha..pagi2 pegi breakfast kat umah Ustaz Raddi....makan nasi dagang....pastu pegi pulak umah Cikgu Fauzi...makan nasi dagang lagik...sekali dapat call from Cikgu Kassim dari Kimanis kata nak datang beraya....haaa...kelam kelibut balik umah goreng mee. Aduhaii.....rasa bersalah pulak sebab hidang mee and kuih raya jer. Huhuhuh....Minta maaf banyak ye Cikgu Kassim and keluarga...sebab hidangan alakadar jer...huhuhuh....









Hari Raya kedua sebenarnya saya dah kena masuk ofis sebab ada oder kek kawin orang nak amik pada hari raya ke-3....tp memandangkan jiran2 saya yang lain semua buat open house pada hari raya kedua...maka saya pon join la jugak sekali....sebab nak memudahkan tetamu jugak...kira diaorang datang Taman Jutaya tu ...sekali harung je.....terus beraya rumah semua orang gitu. Maka saya pon buat la Mihun TomYam dan Koew Teow TomYam....simple2 jer...

Masuk Raya ke-3....tutup terus dapor....sebab dok pegi beraya je kerja nye. Open house sana sini. Hehehe....Alhamdulillah. Rezeki kan.

Gambar raya pon tak banyak...tak bersungguh sangat nak amek gamba....tak tahu la jugak kenapa. End up...dok cilok gambar2 sendri dari FB orang lain....hihihhi.....apa la nak jadi kan ?

ok lah...esok ni ada open house dan juga jemputan kenduri kawin...juga nak kena siapkan kek kawin setinggi 7 tingkat.......adoii...tp tu la...macam tak dapat nak attend je jemputan2 tu sebab cik abe saya terpaksa ke KK....amek member balik dari semenanjung.

Comments

salam Aidilfitri Janna...

Biase-lah raye mak bapak mcm kite nie... lebih kt anakX2 je-lah!
pB said…
salam


kelmarin dulu , naik atah kedai beli krepok tepak Kak Roh , jupo larrr dengae adik Mastura ....
AziniMZ said…
selamat hari raya kak janna.. meriah tu raya di keningau..
Selamat Hari Raya Janna & family.

Sweet betul tgk Sophea bertudung litup...manisnyer dia!
Nur : salam aidilfitri gak buat mu nur....beh rayo klate? hehee..

Kak Pb: w'salam, adik mastura hok mano so tu kak pb? tino ko jate ?

Azie: meriah jugok la..merioh dgn open house di sana sini..cuma tade family jah la.

Nurul: Selamat Hari raya gak utk u lahling...harap2, berterusan la pakai tudung ...risau gak mana tahu kan..dah besar, terbang plak tudung nyer....
syok juga rumah terbuka di keningau... nasik dagey pah cceroh..rumoh ambo pon nasik dagey...toksey dooooohhhhhh......
pB said…
perempuan


hok krijo di KL
Farah: mari la jalae2 ke keningau...

kak pb..oo...nora la tu...hok lawa2...supo model deh ?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!