=)

Lately sangat la malas nak makan nasi. Masak2 pon tengok je...tak teringin nak makan pon. Macam 2 hari lepas masak ketam sweet sour lagi and sebelum tu siap buat siakap kukus ....tapi tak terliur pon. Anak2 and cik abe je yang dok pulun makan. Mak nya tukang bukak kulit ketam. Pastu semalam plak ada lagi belen ketam tu sikit...maka saya pon tambah goreng ikan kerisi jer pastu teringat la ikan masin yang ayang beli. Taucu ada....lada putih pon ada....wah.....baik la saya buat sambal ikan masin peberet somi ku . Mana tahu boleh terbuka selera.

Sekali...itu la yang saya dok makan semalam dengan nasi. Memang terbuka selera. Itu je dah cukup. Saya buat banyak2 isi kat botol simpan kat peti ais. Bila nak makan just senduk la 2,3 sudu dalam piring, panas kan dalam microwave. Sedap la yang amat. I'm not an ikan masin lover...tapi this sambal ikan masin sangat la saya suka ! =)

Comments

DD said…
aku paham. aku pun mcm tu. agaknya nak makan masakan org kot. tapi kalau lauk simple2 tu jalan aje

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!