tiba2 la kan...

Tiba2 saya teringat masa saya skolah dulu. Owh...kalau waktu skolah...tu la waktu yang indah, kan? Kalau boleh nak balik semula waktu2 tu. hehehe...

Ni kisah masa saya form 5, tahun 1994. Masa tu kakak saya yang no.3- Kak Noor, baru bersalin kan anak sulung dia...Najihah. Pastu ada sekali tu kak Noor balik ke KB and masa dia nak balik semula ke Kuantan she asked me to come with her. Kak Noor ajak pegi kejap je....wat teman dia ,pastu dok 2,3 hari kang saya balik la ke KB semula lagi pon skolah pon belum cuti...SPM pon tak start lagik....so off I went to Kuantan.

Sebelum pegi tu saya tulis la sepucuk surat untuk my bestfriend kat kelas - Tick (mana la dia skang). ...siap bermadah2 lagi..hahaha...saya bitau la...by the time she was reading my letter tu...I was already on my way to Kuantan. Owh...surat tu saya hantar dekat Tick through my sister Siti yang sama2 belajar at the same school with me. Siti was 13 then.

The second day I was at Kuantan my mom gave me a call. Dia tanya saya..." Janna, betul ke Janna ada Ujian Amali hari Isnin ni?" only then it hit me. Damn! Ye sungguh! Saya ada Ujian Amali SPM! Bukan trial lagi dah..memang yang betul2 punya. Adoiii....! How could I forget? Camno la leh lupa kan? Kalau tak...apa dah jadi la dengan resulf Fizik saya. Adoii......

So I told my Kak Noor everything and she straight away bought me the earliest bus ticket we could get back to KB which was that night. Owh...balik la saya semula ke KB...sampai2 je sana dalam kol 5 pagi kot gitu.....pastu balik rumah...rehat2 je kejap dah nak kena pegi skolah lagi....yer la..ada amali ni kan?

Sampai skolah kepala pon masih pening2 lagi...rasa mcam masih goyang2 dok atas bas lagi. My friends was relieved to see me and they laughed at me. Yeah...very funny. Nasib baik la saya dapat selesai buat amali tu....and and yang penting, LULUS! Hehehe....

Comments

ise3339 said…
ingtkan cerita yang "help! somebody help me!" tu..he3
skrg xdok doh exam amali gitu, ado peka, tp amali mcm dulu tu laaagi best and berkesan.
fatien adibah said…
tuu la..ingat ko cito hok tu jgop,sebab when it comes pasal najihah and kuantan and kak ja or kak jie mesti teringat pasal hok najihah patoh kaki..apa2 pun rilek molep kak ja nih,kalu adek gedebar tok abih dh,ujian amali plop tuu...eheh
hahaha..ooo..nak dengar cito tu ko? kae tahu blako doh...tp tak per..atas permintaan peminat2 setia ai...nanti ai wat entry pasal citer tu yer..sabar yer peminat semua.... hihihi...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!