Squasy Night



Tadi pegi main squasy. Yeeeehoooo! Lama giler dah tak main. Yer la..kan hari tu saya kata kasut saya rosak...ternganga macam mulut boya, jadi macam mana saya nak main kan ? So setelah sekian lama...tadi dapat jugak pegi melepaskan gian main squasy. And yes...saya dah beli kasut baru. Kasut murah je...cap Admiral je ,70hengget je.. Ala...setakat wat pakai main squasy seminggu sekali ...tak payah la nak beli yang mahal2. Ke guane?


kasut : cap admiral je,murah je.
sluar: cap adidas, made in vietnam
stokin: cap adidas gak....lupa plak nak selak suar...eh,I mean..kaki sluar...hahahaha




Puas hati main kali ni....5 set main....5 set kalah ngan incik suami. Hahaha. Tapi ada progress jugak laa...sebab sebelum ni main ngan dia...asik telur2....je...tak pon paling2 9-2 ke....kali ni saya kalah dengan deuce taw. hahahaha...bangga ahkak. Ahkak kalah 10-8. Adoiii...! Misti laki den kato....kalu dah kalah tu, tetap kalah. Tak payah la nak elaborate. Keh keh keh.

Lepas kami main..bagi plak anak2 main .Nah...amek, masuk la korang 4,4 bradik sekali gus dalam court. Dah la masing2 pakai baju tido....ngan selipar plak tu. Klepak! Klepuk!




Angah dah ada gaya dah servis tu.




Selain berkasut baru, kami juga beli bola squasy baru. Sebijik je....8 hengget. Saya cakap kat incik suami....tengok....punya jimat main squasy dari main badminton. Sewa court baru 5hengget ( badminton 8hengget, pastu penoh sokmo plak tu), bola squasy beli sebijik baru 8hengget leh main bertahun2.....tak luak2, tak patah....paling2 pecah or hilang or tersangkut kat kipas atas dalam court....kalu main badminton satu dozen shuttle tu dah berapa puluh....40 hengget ke.....pastu main satu set dah pakai berapa shuttle dah pasal bulu2 dia semua patah....jimat kan main squasy?


bayar 5 hengget utk sejam...kaunter tutup kol 8 ye tuan2 dan puan.



Raket squasy mahal? Ehh...sama je ngan raket badminton....tu la,ingat nak carik 2 lagi raket squasy...cari yg elok skit.....pastu yang sedia ada 2 ni bagi kat budak2 ni wat main, wat blaja2 main squasy. Kan? Hehehe....harap2 aktiviti gini dapat di buat sokmo...ye yang?



amboi budak kecik ni, kita yang penat main..dia plak yang haus lebih2.






ok ! tu je...nanti cerita lagi yer !

Comments

Adrina Adi said…
alaaak.. i nak gak tgk u main. awat tak snap? heheheh...
Halen said…
hurmm.. mcm best je main squash ni dan jimat plk tu hehe. tp den mmg x penah main game ni apatah lg memiliki raket. yg den tau badminton je hehe
fatien adibah said…
wow!best jah napoks..dulu2 pernah gop ikot kak ja g maen squash dekat kompleks skoloh tuu..huhu..
kakak: lerr..buruk la ai main, tak yah tgk la....hihihih

Alin: best jugak alin,cuma tu la, kalu nak main memang kena pegi main kat court dia, tak boleh main depan umah mcm badminton,hehehe..

Adik: ooo? kak ja ajing bowok adik gi ain squasy dekat kompleks skoloh tu yer? kak ja pon tok ingat, misti masa tu adik kecik lagi kae?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!