Salam Ramadhan

Salam Ramadhan buat semua. Hmm...this is my first entry di bulan puasa ni. Dah nak dekat seminggu puasa baru nak update orang lain dah buat macam2 entry dah sepanjang puasa ni. Entry pasal lauk buka...lauk bersahur....saya baru nak start. Actually, tiap kali puasa saya memang sibuk. Tahun ni masuk tahun ke-7 saya berniaga di bula Ramadhan. Berniaga suka2....seronok2...dan buat penat badan. Hahaha...tader lah. Tapi memang seronok walaupun penat. Jadi that explains why saya jarag online sekarang apa lagi untuk update blog.

During the day saya sibuk memasak...buat laksam....seri kaya, creampuff dan juga buah melaka a.k.a Onde2. Sikit2 je buat pon...asal ada. Pastu elok je lepas solat Asar saya akan siap2 untuk naik (errr...sebab tempat berniaga tu ,Taman Luagan..kat atas bukit sikit...) ke Taman Luagan untuk bukak gerai cinonet saya tu. Memandang kan suami saya megajar petang jadi kalau hari sekolah saya terpaksa angkut semua sendiri. Angkut barang2...anak2 dan juga Hugau. Hehehe....saya angkut naik motor je tau. Nak wat cemaner...ni la akibat nya kalau tak reti drive. So biasa nye saya akan buat 2 trip. Gigih kan ahkak? Hehehe.....

Bila dah sibuk bekerja di siang hari ni ....lepas je bukak puasa saya memang penat. Yang menarik kat mata ni hanya bantal and katil je. Hehehe....lagipon nanti nak bangun sahur lagi kol 3......yer..biasa saya bangun sahur kol 3 or 3.30pagi....masak2 apa yg patut....goreng ikan ke...goreng sayur ke ..simple2 je.......pastu kol 4 leh la kejut anak2 and incik suami bagun sahur....kol 5 dah subuh dah.....lepas subuh saya tido balik,heheehe......

Ni pon dok update blog sementara nak prepare untuk sahur ni. Hmmm....gini la jadi mak2 ni kan ? Dulu2 masa budak2...tunggu mak kejut bangun sahur je..pastu leh makan. Hai...saya pon tak sangka saya boleh jadi macam ni, sebab saya ni pemalas orang nyer....tak caya, tanya la kakak2 and adik2 saya...hehehe.

OK lah...nanti kalu ada kelapangan saya update lagi. Ingat nak sambung Cerita Hantu 2....tp tu la..bulan2 puasa ni mana ada hantu kan? Hehehe.....

Comments

Aku tabik spring kat nko...Superwoman!
fatien adibah said…
alaaaah..letok jahs laaa..ambo peminat setiaa woo..hehe
Pak Man laksam said…
Pak Man tabik !!!.........
(sambil angkat dua belah tangan ke dahi).Laksam laku ko di sana?.
cik.yati said…
akak sungguh gigih...tabikkkk
Nurul: kalu aku superwoman, tak payah aku naik moto Nurul,aku terbang je...hihihi...

ADik: nanti ai update yer...

Pak Man: Laku pak man! Oghe sini panda makae laksae doh, lagipon oghe kito pon rama sini,jadi demo tu meme cari makanae2 kito nih.

Green: yer...gigih..nak cari makan yati...heheeheh

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!