Nasi Goreng Sardin


Semalam, tak tahu nak masak apa pasal lauk kat umah ni dah tak berapa nak ada ,cuma ada ayam and udang je.....so I decided to make Nasi Goreng Sardin. Lama dah tak makan nasik goreng sardin ni. Sebelum goreng nasi, goreng keropok dulu...

Siap2 goreng panggil anak2 makan. Yang saya punye extra pedas sikit. Yang anak2 punyer mild punya pedas. Mujur la anak2 ni jenis tahan pedas....kalu tak leceh nyer ...pasal maknya sker makan pedas.

Makan nasi goreng mesti ada keropok baru sedap. Krup krap krup krap. Bila makan2 nasi goreng ikan sardin ni ...mesti pulak teringat dekat my mom. Sebab my mom, kalu buat nasi goreng masa kami kecik2 dulu....mesti buat nasi goreng ikan sardin ni la. Kalu dia beli sardin tu maknanya untuk wat nasi goreng lah. Pastu kami plak adik beradik, kalu makan tu mula menggali dalam nasik, cari ketulan ikan sardin yang my mom tak terpenyek kasi hancur,hihihih. Kalau gali2 dalam pinggan and jumper....macam dapat jack pot la tu. Hahaha....tu la kenangan nasi goreng ikan sardin masa saya kecik2 dulu.

Comments

pB said…
malae' ni balik nok masok sardin.

pah tu goreng telur
ramizah said…
sedap nyoh! sardin sikit napok? jangey kedekut la..
kak pb: ha...masok slaluh, jange tangguh2.

kak ngoh: banyok kak ngoh, tp sardin semo malu2...nusuk blako, janna guno sardin ting besar,heheeheh...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!