Selamat Hari Raya

Selamat Hari raya semua. Setelah berpuasa selama 3 hari berturut2..pastu cuti poser selama 3 hari juga...dan sambung balik puasa selama 4 hari berturut2 akhirnya tiba la masa untuk saya berhari raya puasa ganti.

Sebagai sambutan hari raya saya ni, maka saya telah pergi membeli sarapan nasi lemak. Dah lama asik dok bersahur je kan...jadi bila dapat peluang bersarapan..elok la kita sarapan dengan Nasi Lemak. Nak buat sendiri...tahu2 ajelah, saya ni 'rajin' orang nya. Lagipon sian pulak Makcik yang jual nasi lemak tu....tade orang nak beli pulak nasi lemak dia.


Juadah di pagi raya


Saya pergi beli sarapan dengan menunggang kapcai somi saya tu. Kejap je pegi sebab tak jauh mana pon. Sampai2 rumah and elok je nak parking kapcai tergolek jatuh sebiji kuih roti goreng saya. Hmm...tak pe la, tader rezeki.

Tanpa melengah2 kan masa saya terus bersarapan. Wangi betul nasi lemak yang dibungkus dalam daun pandan ni,eh! daun pisang laaa.....tapi hari ni nasi dia mcm terlebih air. Lembik sikit. Alah...hantam saja lah. Siapa suruh malas nak masak nasi lemak sendiri, jadi jangan la banyak komplen. Elok jugak nasi lembik2 sikit nih...tak payah nak kunyah2, telan terus. Macam buaya makan.

Dah habis sebungkus.....alhamdulillah. Sedap sungguh walaupun nasi nya lembik. Saya dok kira2 nasi yang di dalam plastik bag tu...ada 4 bungkus lagi. Ayang satu, Sophea satu, Angah satu and Hugau satu. Hmmm...........................................................? Tukar2, Ayang satu.....Sophea and Angah kongsi sebungkus....and Hugau satu. Wah! Ada lebih sebungkus! Maka boleh la saya makan sebungkus lagik! Buruk nya melantak...sampai 2 bungkus nasi lemak. Apa dah jadi dengan azam takmo makan bertambah tu? Tak per, makan utk sarapan banyak2 tak per....... ngeeeeeeee......



Siap sarapan saya pon sidai baju....kemas2 dapo....and basuh mesin basuh. Apa? basuh mesin basuh? Bukan kah mesin itu yg patut membasuh dan bukan di basuh? Tuan2 dan Puan2...mesin basuh pon kena basuh tau....supaya bersih. Bila mesin basuh bersih....pakaian yang di basuh pon akan turut bersih.

Kemudian macam biasa pukul 9 masuk opis. Tengok senarai order2 untuk hari ni dah esok. Kek sebiji dah di ambil pagi2 tadi jam 6.30 lagik.....pastu ada sebiji lagi nak amek tgh hari......and owh...ada order pizza dari cikgu cikgi Sophea...siap tulis lagik (sila rujuk gambar di bawah)


alahai anak.....cikgu bagi sticky note pad ni untuk kau saman budak (Sophea kan pengawas....) , ko guna wat amek order pizza yer......bijak2.

Comments

Adrina Adi said…
hahahahaha... lawak aa kak ja!

kuat makan jugak u. baru saya tahu.

anyway, saya suka nasi lembik.
Adrina Adi said…
hahahahaha... lawak aa kak ja!

kuat makan jugak u. baru saya tahu.

anyway, saya suka nasi lembik.
berapa kali mau post daaa...
pB said…
masukkkk

masukkkkkkk
Ahlami said…
HAHAHAHHAAH!
bijakk betul sophea!
by the way, i rase entri ni mcm mak-mak sket gaye nyer..eh, mmg u dah jadi mak org pon..hehe
kak Pb: alhamdulillah....heheeh

ami: gaya mak2? owh..saya sudah semakin tua.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!