Saya sangat gembira

Yer...hari ni saya sangat gembira sebab hari ni saya dapat bercuti! Bercuti ke mana? Owh...tak ke mana2 pon, tak keluar pon dari Keningau ni, cuma dapat bercuti dari kerja saya! Hari Sabtu ada order pagi je pastu untuk Ahad pon tader order maka dapat la saya bercuti dari kerja sekali sekala! Bahagia sungguh rasa .

Kegembiraan saya itu bertambah2 bila saya juga dapat cuti memasak. Woot ! Woot! Sebab saya ada jemputan kenduri both on Saturday and Sunday. Berganda2 bahagia.
So petang semalam selepas balik dari kenduri rumah colleague Encik Suami kami terus ke pekan. Cari barang2 sket....pastu balik. Nikmat nya dapat berjalan2 di siang hari. Sebab dah lama benar saya tak meronda2 di waktu siang.
Hari ni pulak anak2 semua di kerah bangun pagi sebab nak pergi bersarapan. Owh...sudah lama tak pekena roti telur ka...roti sardin ka....bila dapat makan roti telur cicah kari +gula sangat la heaven. Lepas tu pegi pulak pasar nak top up lauk pauk di peti ais. Sejak dua menjak ni asyik menapau je kerja saya. Kalu tak tapau pon makan kat luar. Sangat la tidak bagus. Kat pasar saya beli ikan pari ( ingat nak wat asam pedas la), ikan kerapu ( ni nak wat steam, nyum2), ikan kerisi and ikan kembung wajib beli, beli udang harimau and sotong besar ( saya tak sker beli sotong or udang kecik ...yg kecik sangat la....sebab malas nak siang and leceh nak buang kulit segala),beli ayam 1.5ekor.....beli sayur2 sket, beli mee kuning sebab rasa macam nak wat Mee Kari (tak tahu lagi bila nak wat,hahaha).


tunggu roti telur...nyum2.







ni eden punyo..misti ada kari dengan gulo..campo duo2 tu..kari misti manis,hehehe.




Pergi pasar tengok ada ikan besar, Ikan Kertang or Garoupa


Lepas pegi pasar pegi plak saloon rambut. Budak2 ni nak potong rambut. Dah nak potong sangat, kasi pendek terus. Sementara budak2 ni dok potong rambut saya pegi Hiap Lee jap cari barang2 skit lagi. Siap cari barang2 sampai kat saloon tengok2 budak2 ni dah siap dah. 12 hengget untuk dua kepala budak.



new haircut




Aku tak paham nape sophea senyum camtu.....



Sarapan sudah...pegi pasar sudah, pegi cari barang sudah, potong rambut pon sudah....jadi balik rumah la.

Skang ni rehat2 jap lepas siap cuci2 lauk2 sumer. Jap lagi nak siap2 nak pegi makan2 di rumah colleague Encik Suami yang lagi satu plak.....wokeh! Chow!

Comments

AziniMZ said…
wah kak janna.. sakan borong dih.. stock utk brp lama tu..
Ahlami said…
hahahaha. naka kakja!
supo budok skoloh buleh cuti gayo kegembiraan buleh jale2 tuh. haha
Halen said…
hehe.. ok la kan skali skala dpt rest camtu. alin skang ni mmg dh rest utk jangka masa yg panjang utk membuat kek huhu.. rasa seronok sgt2 bla dh x bz mcm dulu. rasa kehidupanku dh kembali normal bersama suami dan anak2 ekeke..
Adrina Adi said…
tembam dah sophea. hihihi...
janna..aku pun dah lamer x makan roti telur...asyik dok order puree ajer kalo gi restoran mamak.

eh..eh..Sophea pipi dia dah tembam...cumil!
Pak Man laksam said…
kari + gula....hehehe Pak Man pun suka.
Azie: stok sehingga hbs la...tgk la berapa lama...hehhe

Ami: ish..misti la suko ami...bukae sokmo.

Alin: Owh..ini dah jadi my fulltime job dah alin, bukan part time job lagi dah.

Kakak: budak ni makan banyak

Nurul: puree tu camno rupe nya? cer u tepek skit kat blog, hehehe

Pak Man: haa...tu la pak man, saya kalu makan roti canai, misti ada gula,baru sadap.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!