Dah kena dah.

Dah kena apa? Dah kena banci laaa.....hehehe. Semalam la dok dengar umah jiran depan ada orang dok bagi salam..intai2....ooo...orang membanci sudah datang! cepat2 tukar baju yg semenggah skit...pakai tudung.

Yang membanci di rumah saya ni perempuan. Budak lagi. Rina namanya. Baru omo 20 tahun. Maknanya masa previous census tu omo dia baru 10 tahun....hehehe. Macam2 la dia tanya. Ala...sapa2 yang dah kena banci tu tau la kan all the basics questions tu kan. Dah habis dia interview saya...saya pulak interview dia. Hahaha...biasa la saya ni, tak sah kalu tak interview orang. Saya tanya dia omo berapa...orang mana...cemaner dia leh tahu pasal orang nak cari pembanci and apa proses2 yang dia kena lalui sebelum lulus untuk jadi pembanci. Tanya punya tanya...sekali dia kenal Hugau daa....sabor jelah. Saya tanya jugak la pengalaman dia dok membanci cemane.....dia cakap masa dia sampai taman perumahan saya ni, dia takut ada anjing jer. Saya cakap, tak per...kat lorong rumah saya ni memang tader anjing. Kalu lorong belakang ada la 2 ekor yang suka la juga dok menyalak, tapi tuan dia tambat kat dalam pagar. And pernah jugak dia pegi satu rumah ni ..tuan rumah nya tak bagi masuk and tak mahu di banci. Jadi terpaksa la dia kena telefon ketua kampung la...and bla bla bla.

Dah siap sesi soal balas dari saya ..dia pon nak balik la. Nak sambung kerja dia la. Salam2 saya hulur sekali flyers kek2 saya. Cerita, cerita2 jugak kan...banci, banci jugak..bisnes kena jalan. Dok gitu? Peluang yang ada jangan dilepaskan. Ala2 Kimora gitu (owh! She's my idol!). Being me yang terlebih gula kot semalam...jadi saya jadi terlebih peramah la pulak... " Rina, rumah sebelah ni dah ada orang..boleh la pegi banci. Haa...rumah sebelah sana tu...petang sikit baru diaorang balik....rumah depan tu pulak...pon dah boleh pegi sebab somi dia dah balik dah....ada kereta tu" hahaha....baguskan saya? alah...apa salah nyer, saya cuba menolong memudahkan kerja pembanci2 ni....kepada sahabat2 yang belum di banci, berilah kerjasama yang sepatutnya kepada para pembanci...they're just doing their job. ok!




Dah siap di banci kena la tepek ni........................................................





Comments

Kakak Cashier said…
Hehe..sama lah kite erk..
Adrina Adi said…
wah, interview mcm nak wat menantu. hehehe.. ker nak wat 'madu'? hehehehe....
kakak cashier: haa....sama la plak.

kakak adrina: ish2 u ni..don keros the line aaa....sensitip taww...
siyes rasa macam jantung ai jatuh gedebuk, baca komen u tau.heheh.
nonie said…
uish... sengih2 baca citer kak janna hari ni... sungguh ramas mesra kak janna kita ek..

uish kak ed, killer question! bahye sungguh huhuh...
AziniMZ said…
mmg pembanci dtg kita jemput msk rumah ke? ke main banci kat tangga je? bila la sy nak kena banci neh..
Azie,kalu tak leh masuk dirumah pon tak pow azie..ok jer,janji dia jumpe kita...and kit jawab soklan...kak janna kan baik hati...misti jemput masuk umah,hehehe,bagi depa duduk...penat depa berjalan dari rumah ke rumah,
Adrina Adi said…
oloh kak ja.. hahaha!

awat depa tak mai lagi area rumah i?
tu la i pun fikir benda sama. kalau ha takde, nak ajak masuk rumah ke, or interview kat luar jer?

u mcm ayah la. kadang2 ajak makan or minum. ye lar, kesian depa buat kerja lagi la kalau cuaca panas.
Adrina Adi said…
oloh kak ja.. hahaha!

awat depa tak mai lagi area rumah i?
tu la i pun fikir benda sama. kalau ha takde, nak ajak masuk rumah ke, or interview kat luar jer?

u mcm ayah la. kadang2 ajak makan or minum. ye lar, kesian depa buat kerja lagi la kalau cuaca panas.
pembanci kat poli ni lelaki. gelabah jah..hehe..
dia tanya soalan macam pilih-pilih..last sekali...saya tanya dia "awk taknak tanya umor saya ke?"
"oooh..lupa pulak"..
ada ka pembanci buleh tertinggal soklan wajib.
Wah...beshnyer dah kena. Saya lum lagik...biler ler derang nie nak mai yer.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!