Berkongsi

Biasanya bila kita rapat dengan seseorang, apa pon kita boleh dan hendak kongsi dengan dia. Boleh dikatakan,tiada rahsia.

Tetapi, sampai ke suatu tahap apa bila kita menjadi terlalu rapat ,ada hal2 yang kita tidak mau berkongsi dengan dia. Terutama kesedihan kita. Kita tidak mahu dia tahu kita bersedih...kita hanya mahu dia nampak kita gembira dan tiada apa2 masalah.

Macam antara ibu dan anak....ibu seboleh2 nya tidak akan menunjukkan kesedihannya kepada anak2 walau sesedih dan sewalang mana pon hati nya.

Comments

Adrina Adi said…
bukan saja dgn anak, dgn suami pun kadang2 macam tuh.

mcm i, i tau ha dah banyak masalah kat luar sana. so, kalau i down ke apa ke, malas nak bgtau dia. taknah bebankan dia lagi.

actually being a wife or mom, memang kita banyak makan hati or byk pendam perasaan. no wonder org kata hati perempuan ni memiliki kekuatan yg sungguh dasyat sekali.
Hannah Johary said…
Can't agree more with you on this! :)
Halen said…
itu la perlunya kawan mrs mokhsin.. utk berkongsi kesedihan dan kegembiraan.. :)
Ahlami said…
semoga bertambah pahala. insyaAllah
iena hamdi said…
iena setuju ngan komen kak ed tuh.. betul kan.. susah sebenarnyer nak jadi ibu n isteri...

ermmm...
enz said…
macam akak selalu psan kat sana..

"cool bebeh..." cool kak...

go go go kak! :))

ps: nanti p blog effa k.. ada award utk org yg cool :)

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!