Sneaker? Sport Shoes ?



hmm...setelah saya merujuk kepada Incik Wikipedia.....dia kata....sneakers ni istilah yang diguna oleh orang Amerika untuk casual sport shoes. Mana kala sport shoes ni Incik Wikipedia kata ada banyaaaaaaaaaaaaaaak jenis depends on jenis sukan lah. Ada tennis shoes, ada football shoes, ada running shoes....and juga SNEAKERS!

So setelah saya baca berkali2....rupa2 nya, sneakers ni salah satu jenis sport shoes. Hohohoho...nampaknya tipah sudah tersilap. Sneakers are sport shoes too. Alahaii.......jadi gini lah, let me rephrase ayat saya di entry lepas......sebenarnye, saya lagi suka pakai sneakers dari pakai running shoes........hehehe.....mekasih.




ni running shoes




and these are sneakers.....hehehe




high heel sneakers....ada! LOL !






kids' sneakers...cumil kan ?





Adeh.....comey la plok hok ni......





Aahh.....classic design sneakers.....*drools.



......jadi..rasanya nak kena beli dua2 ker? running shoes and sneakers ? pening2....

Comments

Adrina Adi said…
the kids sneakers is so cute...
Effa Zizi said…
kak.. saya panggil kasut ini lain... kasut shuffle...
ye...mari mengenal kasut ye anak-anak semua...
kakak: haa...cute kan? beli la sepasang untuk Ariq or Amir

Effa: kasut shuffle...lor..zaman ai dok pakai dulu tu, shuffle tak beranak lagi..hehehe

Farah : ha....mari2..hehehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!