Saya berazam untuk....

bermain squasy sekurang2 nya sekali seminggu. Itu pon kalau cik abang bawak la. Kalu la boleh pegi sendiri kan best? Tapi nak main ngan sapa plak kalu cik abam ku tak ada? tader gu la plak.

dah lama dah pencen main squasy ni. dulu masa skolah je dok main. Nak kata terror tu.....tak la ....bawah sikit dari Datuk Nicol David. Hahahaha....sangat la perasan. Tapi memang enjoy main squasy ni. Nak kata macam badminton....tak jugak..nak kata cam tennis pon tak jugak. Between tennis and badminton la kot. Lepas habis skolah ntah kenapa la dah tak pegi2 main. Tade gu satu hal...satu hal lagi sebab tader raket .Dah lagu mane nak main kalu tader raket kan?

Masa dok UPM penah la jugak pegi melawat secara tidak sengaja ke court squasy sebab actually tak tahu pon ada court squasy pon kat situ....sekali tengok orang dok main2...waaaa...rindu nyer nak main squasy...tapi...tader gu + tader raket punyer pasal so...tak dapat la nak main. So kita pegi berenang ajelah......

Jadi baru2 ni...kami dah mula main balik. Mula2 saya ajak cik abam saya berenang...dia takmo mebi gak sebab dia segan kot...orang lain dok wat freestyle....back stroke....breast stroke....dia wat duck stroke.....ahahaha. so saya kata...kita main squasy lah. Lagipon dah 4 tahun kami peram raket squasy tu. Agak2 kalu raket tu bulih beranak..dah beranak pinak dah kot. So Squasy it was. Saya and cik abam main squasy...Sophea, Laila , yasmin pegi swimming..and Aina jadi pompom girl. hihihi.

Wah..sekali sekala kuarkan peluh ni best jugak kan? Syiok pulak walau pon kalah 5 set kepada Incik Mokhsin...sebab dah lama tak main. Eceh..alasan. So I told Mr. Husband that we should do this more often. Supaya saya dapat berlatih dengan lebih gigih dan seterusnya dapat mengalahkan Incik Mokhsin. Oyeh!.

Comments

Ahlami said…
go go kakja!
go go power rangers! hahaha.
Effa_zizi said…
hehe... nampak sangat ahkak sangat aktip masa skool dulu2.. sy ni kaki bangku.. :)
Adrina Adi said…
fisrt time kak ja tak sebut 'ayang' kat sini. hehehe..
ami: I'm going...I'm going...and going...

Effa: err..leh kata aktif la..hehe.

Kakak: sebut2 sokmo kang ada yg meluat plak..mana tau kan? hehehe.
dah blog femes nih, tak boleh la selalu ayang-ayang, ye dok? segan silu sendiri... dulu masa takdak org baca blog kita, sukahati jah bahasa. lonih kena belapik. main squasy mana??
Farah : blog femes? aiii...femes kah aii? owh tidak,heheeheh...by the way, kami main squasy di komples sukan keningau la...ada satu gelanggang squasy yang ala2...hidup segan mati tak mahu,hehehe.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!