Cerita Jururawat


Aku ni kan kalu tengok muka orang2 yang licin je....terasa sangat la jeles. Sebab muka aku tak licin. Laki aku kata, muka aku cantek macam permukaan bulan. Hmm...pengakuan yang sangat la jujur dan ikhlas dari hati. Huhuhu.

The last time I had flawless skin free when I was 16. Masa tu memang licin lah..bak pauh di layang. Tader jerawat ....hatta sebijik pon. Padahal masa tu nak kata jaga sangat muka ni...tader la jugak. Biasa2 jer. Until I turned 17 and changed school. Masa awal2 pindah skolah tu ok lagi la. Peminat2 pon leh tahan ramai jugak la. Ntah sapa2 mai tegor la...nak berkenalan la....hahahaha. Pastu ntah bila la pulak jururawat mula aktif timbul. Hadoiii......tensen sungguh. Bila semakin tensen jururawat pon makin galak la. Alahaii......Kalu jumper member2 skolah lama kat MMP dulu misti kena tegor..." janna....nape jadik gini..." wuwuwuwuwu...sedey wooo....masa awal2 kalu kena tegor ngan kengkawan gitu misti rasa sedey sesangat....pastu lama2...dah jadik kalis.....

Aku punyer hepotesis terhadap kes aku ni gini laa...aku rasa muka aku ni telah mengalami kejutan budaya kot. Iyer la....dulu skolah pompuan....all girls school....sekali tukar sekolah masuk skolah campor laki pompuan...so mebi jugak la muka aku ni tekejut ....tu yg jururawat sume habis keluar. Ntah la.

Masa tu memang macam2 produk aku guna...sampai kan my arwah Grandma pon susah hati tengok. Owh.....muka ku memang teruk kot masa tu sampai bikin orang yang menengok pon susah hati. Alahai....masa tu my self confidence was very2 low....tapi tader la low sangat kot.

Masa di matrik pon jururawat tu masih tetap setia menemani wajah ku ini....dah masuk 1st year wat degree pon masih ada. Dengan pulak budaya couple2 kat UPM ni......terasa diri ni sangat la tidak laku . Masa tu memang terfikir ...tak kawin2 dah aku ni. Sungguh. Sampai macam tu terfikir.

Tapi kan....ada jugak orang yang berkenan kat aku. Tang mana manis or lawa nye aku tu pon tak tahu la. Hahahaha.Kahwin gak aku......siapa sangka kan?

Skang ni jururawat masih ada datang melawat jugak sekali sekala. But tak la macam dulu lagi. Tapi parut2 tu masih ada la. Ish.....camno nak pakai blusher ini macam kan? nak dapat kan rosy cheeks. Adik saya kata boleh wat laser treatment. Sebab kawan dia yg doktor tukang wat laser treatment tu kata....laser treatment ni sangat la sesuwai untuk pimple scar. Owh...nak buat la...buat kat spital gomen jer. So Dr. Wan Azizon...tulun la arrange appointment saya untuk wat laser treatment, boleh ?

Comments

Adrina Adi said…
hahaha... lawak la kak ja.

hah sapa kata tak laku?
jumpa jodoh sendiri (cinta sama cinta lagi)

yg penting, hati mu suci bak salju..
AziniMZ said…
Sy lupa dah bila last muka sy takdok jerawat.. tklih imagine kalu muka sy skrg tkdok parut jerawat.. mesti come lote.. haha
iena hamdi said…
kak ja: adoiii la akk aku sorang ni.. wat lawak ler...

hehehe
jom kak janna , kita gi buat laser treatment sama-sama... ahak!
kakak: hati ku suci? adoii....!

azie: hahaha....deh? loning pom comey doh...kalu takdok jururawat..comey giler2 aahh

iena:lawak ker? siyes nih.

farah: u tak yah buat laser..muka u licing doh.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!