Biar barang rosak sebab di guna, bukan sebab di simpan

(alahai...panjang nyer tajuk, dah berjangkit ngan makcik rehan ker? tinggal tak guna Capital letter jer,hihhihi)


Last entry saya kata saya dah berazam nak main squasy at least seminggu sekali kan? alahaii....nampak gaya sebelum azam tu berjaya saya kena la beli kasut sukan baru. Kasut sukan yang sedia ada ni dah rosak. Dah ternganga tapak dia cam mulut buaya lepas pegi main minggu lepas. Nila akibatnya kalau simpan satu2 barang tu lama2. Tak pakai. Rosak jugak. Macam abah saya kata....biar barang tu rosak sebab kita guna..jangan rosak sebab simpan.

So...nak kena la cari kasut baru. Owh...nak cari kasut yang murah jer. Tak payah yang mahal2 sangat. Sebab hajat di hati ni nak beli jugak sneakers sepasang. Wah2...mak budak ni nak berjiwa remaja ke pakai sneakers ? Actually, memang dari dulu lagi suka pakai sneakers. Sebab selesa. Compare to sport shoes....err....ntah ....sport shoes hanya guna untuk bersukan la. Nak berjalan2...untuk di guna setiap hari, saya pakai sneakers.

Owh dan lagi..saya sangat2 memerlukan sepasang jeans baru. Sepasang jer. tak banyak. Haaa....sandal baru rasa nyer kena ada jugak la sepasang. Apa lagi yang saya nak yer? hari tu macam banyak benda nak beli........haaa...bola squasy pon kena beli yang baru gak. Yang sedia ada ni bola titik merah. Sangat la lembab bila di pukul. Nak cari yang titik biru ker....atau dabel dot. Mana2 lah.

Comments

fatien adibah said…
huh..tajuk pnjang...entry takdop la pnjang sgt..hehe
p/s:kak ja..ari tuu abah baco entry kak ja psl abah tuu..
Adrina Adi said…
ni belum birthday dah macam2 dia request.. hehehe...
Effa Zizi said…
tajuk panjang.. en3 pendek.. menarik :) hehehhe...

sneakers ni kasut macam mana ek ?
Kak Mah said…
aper beza sneakers ngan sport shoes...
pB said…
SALAM


tok pernoh lagi main bendo aloh nie ..

apo beza sneakers dengan sport shoes??
adek: yoko ? huhuhu....rasa sedeyy plop.

kakak: bukan request nih, ni kira ala2..my vision board,hihihi.

Effa, Mah & Kak Pb: sayo jawab di entry baru la deh..entry khas...hehehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!