Al-Fatihah


In Loving memory of Syahdan Salleh
22 April 1984 - 16 June 2010.




Sebentar saya telah terima satu berita sedih. Abang kesayangan Hugau sudah kembali ke rahmatullah.
Hugau telefon saya tadi , dia di hospital sebab Shahdan tak sedarkan diri. Dia mintak saya call my Ayang untuk pegi hospital segera. Hugau cuma cakap doktor memang kata tade harapan. Cepat2 saya call Ayang. Tak dapat. Pastu tak lama tu Hugau call lagi cakap Ayang dah sampai hospital . Lega sikit hati saya.

Tapi tak lama lepas tu Ayang pulak call kata Shahdan dah tak ada. Sungguh2 saya terkejut. Tak tahu nak kata apa.
Saya cuma kenal Shahdan sebagai budak silat yang sama2 satu team dengan Ayang. Saya kenal dia sebagai sahabat baik kepada Hilman Dato' Sairin. Saya kenal dia sebagai abang kepada Hugau ...dan saya juga kenal dia sebagai jurulatih silat anak2 saya di SK Pasir Puteh.

Sekarang dia sudah tiada. Pemergian dia sungguh mengejut buat saya. Apalagi buat seluruh ahli keluarga dia. Dia masih muda. Masih bujang. Sangat aktif bersilat. Dia pernah ke rumah saya beberapa kali. Datang bawak Hugau berjumpa saya masa mula2 Hugau nak mintak kerja dengan saya. Datang dengan Man masa kami jemput mereka berdua makan Mee Bandung. Datang masa kami sama2 meraikan hari lahir dia dan Hugau sebab dua beradik tu berkongsi tarikh lahir yang sama. Masa nak balik....he told me " Mama saya pon tidak pernah sambut besday saya..." sambil senyum.





Saya sudah beritahu Sophea dan Laila..bahawa coach diaorang - Pakcik Shahdan sudah meninggal dunia.


Untuk Untuk Pakcik Salleh , Makcik Sakinah, Sarah, Abang Hugau (yang saya tak ingat namanya), Hugau, Ayu, Siti dan Jiji......Salam takziah dari saya sekeluarga. Sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah Shahdan.

Al-Fatihah.

Comments

sesemutku said…
innalillah....sakit apa abg hugau tu?
hugau tu siapa..ingatkan hugau tu aper la selama ni duk membaca..org rupanya...
Halen said…
salam takziah utk hugau dan keluarga.

p/s: haha.. smpt lg wat lawak ye ekeke.
semut : dia memang ada penyakit berkaitan ngan jantung dia..itu yg mengejut tu


Farah: Hugau tu pekerja saya, but she's more than just an employee..she's like my sister.

Alin : hmm..tu la...hehehe
renny said…
Hi, salam kenal.
Silahkan kunjungi informasi tentang berbagai karya ilmiah dari kami
http://www.unand.ac.id/arsipua/abstrak/
Salam utk Janna,

Lama sy tak singgah cnie. Cantik umah baru awk ni. Kelako-lah sy bc kisah period tur! tp.. betul gak.. bdkX2 skrang cepat mature means.. cepat ler depa nak period. Aisyah lom tahu apepe psl tu...
sairin said…
ALFATIHAH.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!