Memories

Sophea and Laila dah mula latihan silat. At last bersilat jugak dua beradik tu. Actually, since Sophea Tahun 1 lagi dia dok mintak nak belahar silat. Tanguh punya tangguh tahun ni baru kami decide to enroll both of them. Ikutkan hati aku nak dua beradik tu masuk Gayong...macam aku and my cik abe tapi kat sini takder PSSGM or PSSPGM....so tak per...belajar jelah apa silat yang ada.

Saya support je my kids bersilat..apa lagi I,myself pon seorang pesilat. Tapi dah bersara lah...hehehe. My kids boleh dikira bertuah sebab dapat belajar dari usia yg masih muda dan mendapat sokongan penuh dari kami berdua. Unlike me, I started quite late. Masa form 4 baru nak bersilat. Pastu pulak my mom wasn't very encouraging. Tak tahu la kenapa...sebab ganas ker...atau tak sesuai dengan orang perempuan ker...tak tahu la. Tak pernah tanya...tapi tidak la pulak my mom menghalang..cuma dia pernah cakap kat saya..."toksoh dok silat laaa......"tapi tula..saya ni degil. Naaak jugak bersilat. Ntah la ...masa tu rasa macam there's no turning back....I love this silat thing and I will go for it. No matter what.

Punya la giler bersilat sampai saya heret adik saya (Siti and Jie) yang dua orang bersilat sekali. Hahaha! Dengan diaorang2 sekali berjangkit. Tambah plak my cousin sorang ni pon giler bersilat jugak. Asal jumper tader cerita lain, asik cerita silaaaaaaaaaat jer. Manala saya tak terpengaruh. Lagipon this silat thing is in my blood. My grandfathers, great grandfathers and my ancestors were silat warriors. Some of my uncles also involved in silat. So, silat is not something new to me.

Saya memang aktif bersilat when I was in the Uni. Tak kira la buat demo ker..pergi pertandingan ke...saya join selagi boleh. Sempat la wakil negeri 2 kali. Tapi bukan negeri Kelate.Dapat la Emas Perak Gangsa seketul dua. Kalu boleh pegi gadai kan bagus?hahahaha.


And sekarang dah lama dah tinggal silat nih. Ikut dari jauh jer. Gitu2 jer. Bersilat kat dapor jer sekarang,hehehe. Tapi...bila satu2 perkara tu dah sebati dengan kita, ada masa2 akan timbul rasa rindu jugak and yes...sometimes saya rindu waktu2 saya aktif bersilat dulu....rindu nak main keris...senjata kegemaran saya...rindu nak main tempur dengan partner silat saya.....Ish..tingat pulak dekat Kak Jamilah Sanny, my silat partner. Lama dah tak dengar khabar berita dia. Dekat Facebook pon dia tak der. Dan teringin jugak nak main tempur keris dengan my cik abe. Hehehe....

:)

Comments

sesemutku said…
aku ada cadangan...apa kata ko besilat je ngan laki ko...ahakss...
sesemutku said…
hahh lepas lak aku send comment...seblom ni sokmo error...tensi
Adrina Adi said…
i tau kenapa u suka silat... kui kui kui.





EMB :P
semut: bersilat ngan laki aku tu sokmo dahh.......

kakak: alaaa.....tu bukan main factor laaa......u ni..patot la kat fb pon tersasul jadik EMB....hihihihi...
sekarang kak janna masih bersilat gak. bersilat kat dapur.. kan kan kan?
Halen said…
alaaa klu rindu nk bersilat lps ni ble la ajak sophea ngan laila bersilat skali. kan dh ada geng tu..

ngan cik abe apa nak risau kan slalu duk bersilat mlm jumaat wahahaha..
effa: if u'r in my situation,u would do anything you could to survive,right?


Alin: owh..bersilat tu tak payah tunggu malan jumaat...bila2 pon boleh...hahaha

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!