The Visit



Selamat Tahun Baru 2010!
Selamat Tinggal 2009......alahai sedih pulak.

Penutup tahun 2009 saya sangat la best sebab a group of my family members datang ke Sabah ni. My Mom,my abah,Ayah Di, Che Noh, Yati n Ajib serta anak2, Zizi and husband Azmi (dan anak di dalam perut,heeheh), Walad, Aufi, Tok,Tok Ngah, Chu Nah and Rusni, Mak Azmi,ayah Azmi serta adik Azmi...Che Moh,Mok Cik Mi, Moksu Na, Kak Na and Syamimi, Kak Dah and Afzar, ....err..ada sapa2 yang tertinggal ker? Harap2 takder la. ....haa..tu lah....deme sumer mai sabah ramai2....gamat satu flight ....ekekke. (Kakak, if only u were here with Hasli and the kids...misti best...huhuhhu) . Actually they came here for Wanee and Russell's wedding reception yang belah Sabah punyer. Tu yang ramai tu. Russ had to charter a bus for all of them.

Kami pon join jugak the rombongan. Kami sumer menginap kat Tang Dynasty for 3 nights (err..2 for us). Mula2 kami attend the reception kat DEwan SESB kat Karamunsing pastu the next day depa ramai2 mai serang rumah I....hehehe...iyerlah..alang2 dah datang Keningau nak melawat Rumah Besar Sedomon kenala singgah Rumah Teres Encik Mokhsin la jugak kan? Hehehe....tapi since kami pon ikut sekali the group tak dapek la I masak besh2. Tu pon last minute we decided to masak jugak....actually my mom yang masak...we only prepared Sup Sayur and Ikan kerisi and Ikan Kembung Goreng, tu je. Simple banget. Tapi mebi sebab ahli2 rombongan sumer dah lapau so makanan yang simple could taste so delicious, hehehe. Penuh my rumah with tetamu jauh. Amek kau....sekali serang dekat 30 orang sedara2 datang.




Lepas dah melawat rumah besar Sedomon (rumah datuk moyang Russell) yang bersejarah tu..kami pon balik KK semula. The next day we went to Kundasang plak...soping2 sayur. Aku malas la plak nak beli sayur walaupon geram jugak tengok broccoli yang cantik2 and segar2. Aku cuma beli bunga rose for myself. Iyerla..jenuh dok kabor kat my Ayang suh beli bunga kat I..tak beli2 gak....takperla...biar I beli sendiri jelah...........tu pon akhirnya tertinggal kat hotel......adoiii.....!






Balik from Kundasang aku pegi beli barang2 untuk wat kek. Pastu balik hotel and siap2 nak balik Keningau plak.

Walaupon kejap je tapi kami seronok and jugak penat..hehehe....to all my family members tima kasih sebab sudi mai rumah kami....it was fun and wonderful having all of you. Jangan serik datang lagi yer.....!

Comments

mummyseri said…
Salam k.janna..
slmt thn baru 2o1o..
wah mmg meriah sgtla kak..bestkn bile sdara ramai2 sume dtg ziarah ni..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!