TQVM

Baru2 ni sudah keluar pekeliling baru yang bertarikh.....err....ntah baper bila ntah, yang menyatakan bahawa mana2 guru @pegawai pendidikan dari Semenanjung yang bertugas di
Sabah/Sarawak yang permohonan perpindahan ke Semenanjung nyer berjaya, pihak Kerajaan TIDAK akan menanggung segala kos kargo untuk hantar barang balik ke Semenanjung,.....al-makna, segala barang2 perabut jati berketul...kereta, motor, lori kenala guru tu hantar sendiri, nak pikul atas bahu ker...nak kasi hanyut ngan sampan ker....atau apa2 lah. Untuk memanjangkan kegembiraan para guru, mereka juga di maklumkan bahawa tiket penerbangan balik juga TIDAK akan di beri, maka guru2 dan semua ahli keluarga yang di bawah tanggungan guru/pegawai tersebut boleh la berenang sahaja merentasi Laut Cina Selatan.

Hmm.....imagine la kalu cikgu tu dah berkhidmat at least 6,7 tahun, misti dah kawin..ada anak 2 orang ker....paling koman misti dah ada keta sebuah...motor sebutir....barang2 rumah misti dah penuh rumah......mainan anak2 lagik.....jadi kalu nak balik kena wat pilihan laa...nak jual ker...atau nak pos jugak.....nasib la kan. Gini la kalu jadi government servant.....nama pon servant.

Nampak gaya lepas ni tader lagi la cikgu2 yang nak mintak pindah...and tader lagi la cikgu2 baru yang nak datang mengajar di Borneo ni.....yang dah duk sini macam kami ni...dok la sini sampai bebila....


Terima Kasih banyak2 la kepada Bapak Perdana Menteri Malaysia......memang kena la sangat ngan slogan yang dok di laung2 tu...


"RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN"

Sekian ,terima kasih.

Comments

AziniMZ said…
gitu la napok gayo nyo kak jana.. gapo2 rakyat di dulukan.. rakyat dulu keno.. hahaha
iena hamdi said…
la yer ker kak. asal cenggitu.. kalau yer pun nak cut duit.. banyak lagi cara lain.... naya ni nama dia..
Halen said…
uhhh biar btol.. cikgu je or semua gomen servant. nampak gayanya nk kena pindah blk cpt2 la ni sblm brg byk hahaha.. kesian la camtu klu tak ditanggung.
Syikin said…
kene ada saving banyak la ya.. nk pindah bukan calang2...tumpang kesian...:(
Adrina Adi said…
aik marah nampak....

sabar sabar..

i tot u mmg nak dok sabah apa..
azie: hahahaa....yer ...mmg sokmo dulu hok keno....I like laa..

iena: ntah ler...

alin: tu la..tok tahu la...

syikin: haa..tu la...dah la nak pindah ni bukan pakai sikit2 duit..

kakak: ai tulun luahkan bagi pihak orang lain...hehehe....
pB said…
kra'jOe tak dok pitih doh nieee

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!