Buku and Periuk

Tadi anak2 ....err....sophea and laila je pon, dok datang kat aku suh tulis nama diaorang kat buku2 aktiviti skolah yg diaorang baru dapat. Mula2 Sophea...pastu Angah...pas satu,satu buku budak2 ni bawak suh aku tulis Bila dah dok tulis2 gitu pastu pulak banyak bijik jugak buku2 tu dah terasa la pulak macam orang mintak autograph ....ala2 cam aku dok kat satu meja pastu peminat sorang2 datang kat aku mintak otograf. Hahahaha.....perasan kejap. Best pulak main sain2 otograf ni kan?

Tapi perasaan perasan tu kejap jer rasa bila aku tulis kat buku Sophea tu.." Tahun 3 Rafflesia" . Alamak...anak aku dah darjah 3 laa...dah besor....maknanya aku pon makin tua la. Ish...tak boleh jadi. Tapi napa aku rasa aku ni masih cam omo 18 jer.....owh sungguh tak sedar diri kan?

Tapi betullaa...masa aku baru2 kawin dulu aku memang tak reti la...nak cakap ngan orang2 lain yg dah kawin pon tak reti....aku pon heran cemaner aku yg memang terkenal ngan mulut banyak ni leh jadik speechless and idea-less....siyes aku tak pandai nak nyampuk kalu kengkawan lain dok citer pasal pinggan mangkuk Giacomo laa...main kutu periuk belanga laa.....beli kain pasang pon aku tak reti.....paling pandai skit beli kain tudung la kot...tu pon balik2 aku dok pakai je tudung hitam yang sama gak for the past 8 years. Everytime balik kampung pastu dah nak balik Sabah semula aku tak tahu nak bawak apa ke Sabah. Balik2 dok wat balik keropok keping, keropok segera. Hahahaha.....kalu my mom tanya nak bawak apa lagi ni wat balik Sabah? Aku blurr.....ish....siyes la tak reti.....rasa macam tak cukup dewasa jer. La ni la pandai skit kot....dah reti pegi Pengkalan Kubor or Rantau Panjang sebab nak beli periuk Vision.....and dah pandai gak order pinggan mangkuk Corelle ngan adik aku...( oh, adik aku yg sorang ni lagi terror pasal pinggan mangkuk dari aku taw....tanya je kat dia pasal Correlle ker...Pyrex ker... Corningware ker....padahal dia pon tak kawin lagik! hihihihi).

jadi apa main point yg aku nak citer kat sini pon aku tak tahu...hahhaa...hantam sajalah. Janji blog update, dok gitu ?

Comments

sesemutku said…
hahaha sama la kita...wpun ank kecik lg...smlm dh stat penin pk ank nk skolah...

ehhh jauh nya oder pinggan mangkuk...aku tersangat la bekenan nk bli sgala korel morel tu...stori mai sket...brp ratus..
mrs. nazri said…
zana,

saya amik 3 hari stret utk tulis buku dan segala dokumen berkaitan..
kebas jari jemari..

tu yg dok terpk, mcmmana artis buku tu boleh dok senyum sain otograf?
halen said…
haaa ok la tu sentiasa berjiwa muda hehehe.. pinggan corelle import dr obersea ker ekekeke..
semut: ahahaaha.....jauh skit la oder, pasal kat sini mahal,heheeh.

Gem: wah yeke? tulis buku lagi la kan? mahu tak kebas....

Halen: ehehehee....macam la tak tahu....awak pon oder obersi kan? hihihi.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!