I'm Home

I'm now at my home sweet home at Keningau. Balik kampung was blast,as usual. Masa kat kampung tak sempat pon nak update blog . Kat Pulau Indah kampung hubby tader internet access so untuk melepaskan gian berfesbuk we went to wifi hotspot a couple of times...hehehe...fesbuk punya pasal.

At Kelate plak mujurla my nephew ni ada Maxis Brokbeng so dapat la eden bertenet. But tu la...line dia kadang hijau...kadang biru....apa2 pon tengkiu Abammati...ekekeke.

Ada macam2 cerita masa balik kampung ...tp tu la..nak compile sumer in one entry alahai..macam tak best, tp nak citer satu2 rasa cam malas plak since dah lepas.

Cuma tu la...yang paling meletop and tragis sekali was when dapor my MIL meletop! Ha...tu baru betul2 meletup. Ada kebocoran gas...aduhai...kesian my MIL.masa tu dia nak wat sarapan so masa dia nak bukak api dapo tu tak dan nak pikir apa2 terus KABOOMMMM! Siyes macam bunyi bom la! Eceh, macam la penah dengar bunyi bom. But gitu la kalu nak citer..sebab memang kuat sangat bunyi nyer. Bila aku turun bawah, tengok2 dapor dah jadik macam war zone!


















My MIL dah terpelanting far from the stove, periuk belanga pinggan mangkuk yg dok dalam kitchen cabinet semua habis tercampak keluar bersepah2 kat lantai. Cermin tingkap keliling dapor semua habis pecah, broken glasses was everywhere on the floor.Siling2 sumer habis pecah2, even the roof pon sampai tertanggal2. aduhaii...
Luckily my MIL only had a couple small burns at her legs. Kalau tengokkan keadaan dapur yang sebegitu ......memang my MIL was very2 lucky. Alhamdulillah...she was treated as out patient only and needed not to be warded.

Ha...tu la kejadian yang paling meletup masa balik kampung.

Lagi...kami sambut Aidiladha di Kota Bharu tahun ni sebab tahun lepas dah sambut kat Pulau indah. As usual, raya haji kat kelate memang besh!






ok lah..untuk my sister Kak Ngoh yang baru pulang dari mengerjakan ibadah haji di Makkatal Mukarromah, Janna sangat2 terkilan sebab tak dapat jumpa Kak Ngoh...uhuhuh...but dapat jugak la minum air zamzam yang Kak Ngoh pos tu...tima kasih .....

salam.

Comments

iena hamdi said…
la awat leh meletop tuh.. aduhhh mujur tak serius kan...

by the way kak ja.. welkam back...online2 selalu eh.. malam2 wat kek gak ker/.
PanJanG said…
MIL tu ape. btw, sama2 :D
sesemutku said…
welkam bekkkk..!!
Pak Man laksam said…
Syukur lah your MIL selamat.....Alhamdulillah.
iena: tu la ..syukur la...buat masa skang ni my tenet ala2 lem skit..tak tahu la apa masalah....saborjelah

abang: MIL tu..MOther In-Law

semut: tengkiu bebeh...

pak man: memang syukur sangat2 pak man.... :)
halen said…
uishhh dasatnya.. nasib baik la MIL takde apa2 umah pun selamat. buatnya umah terbakar mau haru biru jgk tu.
isshhh... dah lama tak singgah cnie.

Selamat Thn Baru Janna...

Sy kena virus M nie... veryX2 d lazy 2 update my blog! some more skul day dh setat kan? mmg ibu 3A bz... Aiman pun dh msk pra.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!