Aidilfitri 2009

Salam Aidilfitri buat semua.

Lama tak update blog. Tak sempat + takder masa + takder idea +malas +takder mood +penat pon yer....hehehe.

Raya di Keningau tahun ni macam jugak tahun2 sudah, penuh ngan acara makan2..hehehe. Nama pon raya kan. First day raya kami pegi jalan2...second day raya baru kami bukak rumah untuk kawan2 datang. Aku buat satay ayam dengan nasi impit nd kuah kacang pastu ada jugak mee kari. Actually mee kari tu back up plan jer...sebab satay sumer dah sold out...ehh..sold out plak...dah habis maka terpaksa la buat mee kari plak. Tak sangka la pulak tahun ni laku la pulak satay gwe. Alhamdulillah.

Punyer la sibuk sampai tak teringat nak amik gambar, gambar makanan,gambar orang...gambar tetamu...apa lagi gambar sendiri . Hadoi! So raya tahun ni..tak banyak gambar sangat lah. Kawan2 datang sampai ke malam...hinggakan kami sendiri pon tak sempat nak pegi rumah2 jiran2 sebelah yang sama2 buat open house. Nak buat cemaner kan sebab dah buat serentak kan.

Setakat ni...sampai esok jadual kami full ngan jemputan. So seminggu ni memang konfirm tak masak lah....gantung periuk,hehehe. Kerja pegi rumah orang and makan jer. Makan sampai penuh perut. Alah...bila lagi kan...time musim2 raya ni je leh makan gini.

Raya tahun ni kami sambut ala kadar jer.....sesimple yang boleh...tapi masih tetap meriah. lagipon mood nak beraya tahun ni macam tak berapa besh. Hehehe...tak kisah lah. Dah raya dah pon. Tader2 mood pom makan tetap laju jer....hahaha...! Tapi tahun ni....ni la festaim kami beraya boleh main bunga api ! Hahaha.....suka betul anak2 dapat main bunga api walaupon dpt bunga api yang ala2 reject jer..tak kisah la. Aina pon suke main bunga api ! Tak takut pon. Selamba je pegang bunga api.

Hmm....nak cerita apa lagi yer? tu jelah kot. Nanti kan kalu rajin update lagik...hehehe.

Comments

ise3339 said…
kak ja..srh la abe mokhsin minta pindah..he3.. blk duk klang or klate:)
Rantong said…
Nice blog. Informative & impressive content.
________________
View Profile: Rantong™
KLANG? owh...definitely NOT in our list......hahahaha
iena hamdi said…
hahahah sama la kita kak.. simple but fun... alhamdulillah

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!