Pengakap

Tadi, masa aku tengah dok sidai baju, tiba2 sophea cakap ada kakak dua orang mai umah. Bila aku jenguk tenguk ada 2 orang budak pengakap.

Ooo...ni misti nak mintak wat keje and mintak derma. Ok lah. Aku tak ingat la plak nak tanya nama dia orang...tapi budak2 ni from SMK Keningau 2, sekolah sebelah taman aku nih. Bila aku tengok kat borang untuk sain tu ada yang suh menyapu laman, siram pokok bunga...suh kemas2..sapu sampah....tapi ada satu suh cuci kereta ! hahaha....aku tanya budak2 tu...memang betul cuci keta lah! Adoi....tapi dia bagi RM10, orait la kan?

Aku ni pening nak suh wat apa laa....last2 aku suh depa sapu2 depan umah. Jadik la. Mula2 aku ingat nak suh mandi kan Aina n Yasmin kerr...nak suh depa lipat baju ker...tak pon nak suh depa tolong aku wat kek ker.....cuci pinggan ker....hahahhaha....

Pastu dah siap2 sumer aku bagi la derma RM*, ehh...menderma tokleh bitau baper2....dok gitu?



Sebelum diaorang balik aku suh posing dulu.....



yang wat keje dua orang jer...yg lain2 wat keje kat umah orang lain.

Comments

Adrina Adi said…
kak ja bagi singgit yer...?? sila bahagi 2.. ekekeke!
Ambo said…
Aiyaaa..gambar tak berapa sharp la.. kena pakai DSLR nih :-p
Helmiyani said…
hahahaha.. sempat lagi suruh bebudak tu posing..hahaha..
kakak: ehh...I bagi berapa2 mana bley bitau....hahaha...

ambo: aloh la..ambo amik gamba paka camera fon jah, tok sapa 3mp pom...huhuh..kalu ado oghe hok nok sedekoh DSLR...ambo tadoh tange....


Nunu: hehehe...mula2 tu hesitate gok nok suh budok2 tu posing..pastu alah, selamba aah...konon2 nok jadi reporter mana bley malu2 dop? hehehe
halen said…
haha..glamer gitu pengakap2 ni. mesti diaorg seronok wat keje umah janna dh la kena amik gambar ble msk blog lg tu ekeke.. :p
mama idzareef said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!