Finally, I can eat FISH...hehehe.

Yes..akhirnya dapat jugak makan ikan. Hehehe....syukur,syukur.

Tadi la...selepas "orang tu" baca my blog dia pon siap2, pakai baju and kuar. Masa tu I tengah prepare lunch.- AYAM goreng and sayur pucuk paku goreng campur telur. Tak lama lepas tu dia balik, bekas polisterin tu penuh je aku nampak. Pastu dia cakap...

"haaa...nak makan ikan kan...ni ha ikan....70 hengget sumer"

Hahahhaa...terus aku bantai gelak. yeay !yeay!...boleh makan ikan. Itu ler cik abe den...pantang sebut apa nak makan..seboleh2 misti dia carik. Tengkiu Yang......ailebiuuuuuuuuuu...!

So..apa kata mari kita tengok ikan apa kah yang cik abe ku beli.....ni kira sambil2 mengenal ikan la ni yer...



ada ikan kembung 2 kg......




ikan kerisi pon 2kg gak...




ikan tenggiri sekor,tak tahu baper kilo...





kepala ikan siakap, peberet laki den.





juga ada ikan kerapu, ikan selar pon ada tersesat 2 ekor.





ini plak sotong...1kg rasanyer...




pastu lagi ada udang....1kg gak...





Last sekali...ketam. Hehehe...





skang peti ais eden dah penuh....hehehe, tp macam ada space lagi tu...hmm....?




So everybody...tonight we're having FISH! hehehehe.....

Comments

iena hamdi said…
waaa romatika di amor...
Ahlami said…
huwaaa.....sdap nyo napok ude tuee!!!
pB said…
masyaallah ...


banyok nyorrrrr


berapo hari tu tehae ???

Kalau kak pB , ikae tok brapo jalae dhumoh nie

asyik beli ikae sardin , rebuh , goreng ....
halen said…
hahaha.. lps baca blog terus pg beli yer mmg sayang btol kt mek dio ni hehehe. klu den sebut la 10x pun klu dia xmo beli xyah nk harap la. tp klu yg murah2 tu ok jer tp bini dia sebut benda yg bkn2 tu yg x dpt wahahaha..
WaN dAn TiE said…
huhuhuhu mintak ikan skt byk tu
bagus lah abg k.zana..
byk sungguh ikan dier beli
wakakkakakkkakakakak
iena,
romantik ker? kalu beli ikan ni romantik la yer...hehehe

ami,
muahahahaa...mari la sining lagi....

Kak Pb,
banyok ko? tu tehae 2 menggu tu kak Pb, kami makae sikit jah2,kadae2 sehari 1 lauk jah....

Alin,
setakat mintak suh beli ikae bulih lagi la ..kalu mitok hok pelek2 and diluar kemampuan...in my dreams la...lagi pon I kalu hok mahal2 ni I malu nok mitok....hihihi

Tie,
kami meme berehi seafood, blako2 berehi seafood.
are said…
wahhh dasyat nyer~bnyk giler di beli nya! hahhaha! biar puas hati kak zana dih, nok makea sangat! hahahha! anyway, compliments to yr hubby for being so very sensitive to you! xpayah suruh ngan mulut pun.., baca blog jah gi beli terus! bagus betul laa! btw, peti kita sama laa..samsung kan?...,but mine is empty...hahaha...ajak my darling gi giant 2 hari doh, x degih lagi nie! too tired after work.., and weekend is 2 days away...sigh!!!
Adrina Adi said…
bagus2, takde ikan yang pakai contact lens. hihi...
nonie said…
mak ai... bagusnya Mr. Mokhsin... betuahnya kak janna... cik abg kita, if i don't spell it out nak beli apa, jangan harap dia nak membeli belah sendiri camni huhu... kena cakap satu2 baper kg apa sumer... alasan, kepala otak engineer, kena bagi specific instruction... heh!
are,
a'a samsung...sama plak peti ais kita,hehehe...sehati sejiwo neh...

Kakak,
misti la kena cari ikan hok fresh2, even the kids pon reti,kalu ikan hokt tok berapo nok fresh budok2 ni pom tok makae...

nonie,
my cik abe mmg biasa pegi pasar nonie,mmg dari dia bujang selalu dok bawak mak dia pegi pasar,kalu dia beli kepala ikan, misti dia dah siap2 beli sayur bendi..nak wat kari kan...hehehe..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!