sushi dan laksa penang

Last Sunday we went to KK. Actually our initial plan was to go on Saturday but tiba2 je my cik abe kena sakit kepala plak..so tak jadi. Lagi pon pagi Sabtu tu Angah masih ada kelas Mandarin.

Sampai je KK kami terus makan nasik....sbb pagi tu makan simple2 jer...makan byk2 kang budak2 ni konfirm akan uwekk2...ehh...ada gak adegan uwekk2...tp sorang jelah..Sophea. Lepas makan aku nak pegi ke Bake With Me ....nak cari barang2 and bahan2 nak wat kek lah. Alih2...tutup la plak. Aku pon lupe sbb 3 hari ni ...(Sabtu, Ahad sampai Isnin) memang cuti sempena Pesta Kaamatan kat sini. Dari Lintas kami ke Karamunsing. Pusing2 kejap sbb kedai yang kami nak pegi tu pon tutup jugak. Hadoi...aper la nasib hari ni .Satu haper benda utk baking tak jumper. Tak pela....lain kali ajelah.

Dari Karamunsing kami ke rumah my dear blogger fren.. Alin atau nama glemer dia kat blogger, Halen. Dah lama tak pegi umah dia. Last time kami pegi masa dia wat open house raya tahun lepas. So...since kali ni pegi KK pon tader agenda2 lain..so ape salah nyer we pay her a visit. Sambil2 nak bayar duit kutu jugak. Hehehe....
Sampai umah dia...kami di hidang dengan Laksa Penang....uish...sedap nyer...! Memang our favourite ! Macam tahu2 je Alin nih. Pastu aku dapat jumper another blogger yang sangat la peramah...Farah and her husband Siddiq. Aku memang penah jenguk2 blog diaorang so bila dapat jumper in person....seronok la....nak2 plak...Siddiq pon pakai Livina gak...hehehe. Ruper nyer Farah ni dok sebelah rumah Alin jer.


with Alin and Farah (sitting)




Nana & Nasya


From rumah Alin kami gerak ke 1Borneo plak...budak2 ni sibuk nyer nak pegi sana...ek elehh...cakap budak2 plak..padahal mak budak pon nak pegi jugak...hahaha...cuci2 mata je kat 1Borneo....Tune Store tu tak masuk pon...actually bukan aper....takut nak masuk sbb tengah SALE....hahaha.....up to 80% discount ! Sah2 kalau masuk banyak RM yang melayang. Hahahha...so tengok dari jauh je lah. Lagi pon tujuan utama nak mai 1borneo pon nak makan2...wah...makan lagik? But since masih kenyang makan laksa so kami pusing2 je sampai pening....ekekeke. Anak2 sibuk nak makan ice cream...beli la ice cream sorang satu. Yer..sorang satu..including Aina pon makan satu kon ice cream cornetto tu! Habis dia makan sorang....takmo share pon gan mak ayah...Aina...Aina..


Nila Soft Shell Crab yang sedap itu...


Dah penat pusing kami pon masuk la Sushi King.Iyer la...kan I dah janji ngan my cik abe nak banjer dia makan Soft Shell Crab....so order la.....sekali waiter tu cakap it would take around 40 to an hour to prepare the crab since ramai sangat customer. Mak aihh....satu jam....but my cik abe was willing to wait. He said...it worthed waiting. Sabor jela. Aku just makan my peberet lah....yang ada Smoked Salmon....tapi kan budak2 ni...macam piranha kekdah nyer......baru aku amik satu..trus zupzap2 chopstik datang dari kiri kanan membaham sushi.....teruk sungguh! Nampak gaya kenala selalu pegi Sushi King.....hahahaha...

Lepas dah solat sumer....kami bertolak balik Keningau....kami sampai umah kol 11 kot.....ker kol baper yer....ntah..since I was too sleepy to look at the clock,hehehe.

Comments

mummyseri said…
waa k.jana best ar jalan2..len kali turun kk singgah uma seri plak ye..nnt bile kami turun keningau bleh la singgah uma akak plak..:)
halen said…
wahhh.. introduce menu br lg kt sushi king yer. fav tu 'ketam lembek' hehe. last mkn time blaja dulu laaa kt cfood rest so kali ni ble la pi menjengah ke sushi king plak hehe.

alin klu nk masuk sana susah skit sbb my laling tu bkn suka nk try menerai mknan br ni lain la klu org ckp itu ini so xde la nk terkial2 time mkn tu hehe. suka suka..
Seri:insyaAllah Seri..mmg tingat kat seri pon hari tu tp tu la..masa plak tak mengizinkan...since kami pegi KK pon balik hari kan....insyaAllah next time kita leh jumper2....

Halen:itu crab mmg cedap...terai la ...puas hati sumer leh makan.....hehehe
mama idzareef said…
salam ziarahh
tima kasih mamaidzareef sbb sudi singgah,saya dah link awak.... :D

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!