A Special Visit

Muka aku muka tokojut...hahaha


Owh..badan masih penat lagi pasal pegi KK semalam. Yer...my sister Fatien ,Siti and my brother in-law Hisyam mai Keningau last Friday. Aku tak bitau pon dekat anak2 that their aunts and uncle are coming. Saje nak wat surprise and masa Siti sampai depan umah dengna teksi tu baru la diaorang tahu. Suka betul budak2 tu. Ni kira Fatien's first visit lah ni. Tengkiu adik sebab sudi jugak singgah rumah Kak Ja walau pon sekejap.

Aku pon tak sempat nak bawak Fatien jalan ke mana2 sangat sebab yer la....sampai Keningau hari Jumaat..tu pon dah nak Maghrib..pastu the next day plak my Ayang sekolah. Tu pon my Ayang tinggalkan keta and pegi sekolah naik motor so that boleh la Hisyam tolong hantar and ambik Angah yang ada kelas Mandarin. Tapi aku sempat la jugak bawak fatien pegi pasar basah keningau....pegi belajar mengenal jenis2 ikan. Hahaha...orait la tu kan dik? At least dah kenal ikan tenggiri...ikan kerapu....ikan selayang.....ikan pari...kira macam educational visit la tuh. Petang Sabtu plak nak jalan2 pon hujan lebat la plak..so dok umah jelah sambil makan kuini.


Nana dan Ayah Sae tersayam....


On Sunday morning pagi2 kol 6 lagi kami dah bertolak dari Keningau ke KK sebab flight fatien kol 9.45pagi....sian adik....kalau flight adik tengahari skit ...boleh la jugak kami bawak adik jalan2 kat Pasar Tamu Gaya Street...beli gelang kristal barang seurat dua ker......huhuhuh...next time la dik deh....hujung tahun nanti ker...mai ramai2 ngan Ma, Abah and the rest of the family.......(wah! tak sabar nye !)


Mula2 brekfes dulu.....



Me and Adek



Jangan la balik Che Adik......huhuhuhu..!


Lepas dah hantar Fatien ...kami sumer pegi jugak ke Pasar Tamu....pusing2 sampai pening, hahaha..bukan nak membeli sangat pon...cuma aku n Siti beli Fridge Magnet je ,bukan banyak pon...3 ketul je aku beli.....wah..siti pon dah nak start kumpul FM...almakum la...orang nak wat rumah sendiri tak lama lagi.....best kan? Nak beli peti lambat lagi...jadi beli FM la dulu...hahaha.


Ni la FM yg aku belik,....cam real kan?


Pastu kol 11.30 pegi balik ke Terminal 2 sebab nak hantar Siti n Ise plak....flight diaorang ke Sandakan kol 1.10...tp biasala AirAsia.....pegi terlebih awal tak per..jangan terlewat sudah, tiada maaf bagi mu. Pastu sebelum balik Keningau tapau sushi and Big Apple donuts skit....hehehe..tu wajib tuh.....

Nana n Anin with Che Tie



ini harus di tapau.....nyum3



Apa2 pon kak ja suka adik mai umah kak ja....anak2 la yang paling suka ....untuk Tie n Ise..thank you jugak sebab sudi mari rumah kak ja lagi.....nanti datang la lagi yer ! Tahun ni ramai pulak yang datang melawat....tp kami suker banget and enjoy entertaining all of them !

Comments

sesemutku said…
wahhh ada visitors giteww...syok nya...aku pun taun nie plg ramai yg dtg...coming soon 2 trip from KL & Kedah...wahhh x sabaq nie..
Ainazli said…
menci..menci..datang kk tak kaling kita pong..guaner nie org kampong..patutnyer dah ader kat kk bolehla datang melawat kita..hehehe
semut: ooo..yaka? best kan kalau ada sedara mara kita yg dtg mai melawat kita yg jauh ni...

ain: jgn marah2 org kampung...ambo gi KK atar adik2,pastu lepas dah htr2 sumer2 hari pom dah petang...kalu pegi rumoh Ain...misti la nak lepak at least sejam dua...nak balik keningau 2 jam...mau kol 10,11,baru sampai rumah...esoknyer plok anok2 skoloh...so..harap cik ain paham yer...insyaAllah...ada masa kalu kami ke KK nanti...and terasa nak makan kari kapla ikan..I call u okayyy...! hehehe.....
Adrina Adi said…
wah, jauh che adik jale kali ni.
kakak: bila lagi nok jale2...time cuti sem la....

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!