Posting Tertunda

Hahaha...kenapa di panggil posting tertunda? Sebab patut nyer update masa mother's day hari tu tp skang baru nak update ..dah nak dekat Father's Day dah pon.Hehehe...

Well, mother's day yg lepas...budak2 ni sibuk la dok tanya aku...well..budak2 yg besar lah....yang kecik2 sikit tu lom pandai lagi.....depa dok tanya.."mak...hari ni hari ibu ker? " aku pon cakap yer la.....Pastu depa dua orang songlap kertas warna laki den sekeping sorang. Aku sokmo membebel kalu budak2 ni amik kertas. Suka benar amik kertas A4 lukis2...kaler...conteng2...gunting2....pastu tabur kat lantai..bawah meja...atas katil.....owh....mulut aku memang akan membebel2. Bersepah2 !


Ruper nyer diaorang buat nie...


















Hehehe....kad ucapan hari ibu.....sorang satu. Terharu mak.....hmm..kalau wat kad cenggini tader la mak membebel....wakakaka.....terima kasih anak2....sebab bagi mak kad ni....lagi besh sebab anak2 buat sendiri......Kakak ....Angah....tengkiu girls ! Mak love you so very much ! Dah besar dah anak2 mak.....

tapi kan......kad ucapan ni bukan sekadar di tulis dengan ucapan selamat hari ibu....tapi jugak di sertakan dengan wish list diaorang jugak di hujung ucapan....bagus kan? hahaha...tak kisah la anak2.....

Comments

eksp said…
waa... mesti terharu dapat kad2 dari anak tersayang.... hehehe

saya dapat kad hari guru dari anak murid pun rasa macam nak peluk je bebudak tuh... pastu lambung ke siling...

haha
Adrina Adi said…
bravo kids!
Ahlami said…
muahaha....lawak betul..
mula2 tu terharu lah bace 'kakak besar nanti, baru bagi hadiah kat mak'..
then, hujung2 'kakak nk buku matematik, buku bla3, etc'

baguss betul!!

hahaha..suko golek mak ude nih!
hilmi: aiseh...peluk pehtu lambung ke siling? nak kena saman ngan makpak budak ker? heheheh

kakak: hehehe...tunggu la Amna besaq besok yer...

ami: haa..itu la pasal..sebenarnyer itu la tujuan lain mereka menghantar kad...hehehe tunggu la fathers day this 21st June....depa tulis apa plak kat ayah depa...hehehe
adex-aieda said…
memang kan kak... anak2 wat sendiri lagi syiok dr yg dibeli di kedai...
iena hamdi said…
alamak kak.. sori.. salah lagik laaaa...
ha..betul tu...wat senirik lebih bermakna..dan jimat juga...hehehe.
hmm..ni la lawak cipan versi terharu punya genre..hihihi... innocent sungguh bait2 ayatnya... sgt ikhlas dan tulus mulus...ahak ahak ahak...
are said…
hahhaha, very cute and very clever too!!!!! awet muda sokmo kak zana ginih!
halen said…
eee bestnya.. bila la nasya nk besar ni nk tgk hasil tulisan dia. pandai jgk diaorg nak wat kad utk ibu dia kan sejuk perut ibu memboyot 9 bln hehe.. :) nnt klu tulis surat cinta mesti camtu jgk kan.. :p
NikNor said…
so touching! sungguh terharu,...
Farah: tu lah budak2, apa yg ada dlm hati dia itu la dia cakap/tulis,hehehe

are: hehehe..awet mudo deh? ni hok suko nih !

Alin: surat cinta? Aaaaaaaa...! takot nyer...takmo pikir la,hehehe

Nor: tunggu la Husna besar and dah skoloh esok2,dia pon akan buat Ibu dia terharu jugok nanti.....hehehe.
Beshnyer!
tsam_ismail said…
ahahah
comelnya dpt kad hari ibu hand made lagi tu
kelaka baca yg angah tulis 'pada laila daripada mak'..ahaha
kids are the sweetest kan.ngehehe
riko: besh la jugak..aku tak sabar nak tunggu sophea besar,sbb dia dah janji kalau dia dah besar dia nak beli hadiah kat aku.....ekekeke

cik tisam:hehehe...yes..kids are the sweetest..but they also can make my blood go upstairs! hehehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!