Jururawat ?

Itu actually panggilan aku kat jerawat. Aku sker panggil gitu. Jangan marah yer para jururawat kat spital.....
Sejak dari omo 17 ....dok struggle ngan bender nih. Sedey nyer....sokmo dok berangan kalau muka aku licin....dan gebuss. Aku start ada jururawat once I had my menses tp biasa2 jela...sebijik gitu jela....orang kata kalau ada sebijik kat muka..jadik pemanis la plak.

Masa aku dok Ma'ahad Muhammadi (P)...sekolah pompuan....muka aku licin woo...peminat pon ramai (wah,perasannyer) . Kiranya memang tader masalah la...sampai la aku form 4, habis SRP (yes, aku amik SRP yer..bukan PMR) aku tukar skolah pegi SMIP , sekolah campor. Mula2 ok lagi....muka aku masih menten licin....pastu ntah bila dan kenapa..makin lama makin galak plak jururawat timbul....sampai sumer peminat2 lari taww...! Mebi jugak sebab aku punyer lifestyle berubah sbb dok di Ma'ahad dulu tu aku tak aktif...my routine was pegi skolah, balik skolah...that was it. Tapi bila dok SMIP aku attended persatuan silat.....trening twice a week...pehtu tido lambat...so aku rasa tu la antara penyumbang2 kenapa jururawat mula timbul.
And mebi jugak my hormones tekejut ..sebab sebelum ni skolah all girls...sekali bila masuk sekolah campor lelaki pompuan dia jadik macam culture shock.Hehehe....Kalau aku jumper my frens yang sama2 di Ma'ahad dulu diaorang misti tegur...."Janna.....kenapa muka u jadi gitu......?" atau pun " Janna...what happen? ", sampai aku rasa macam maluuuuuuuuu sangat nak jumper sesapa.....sedey wooo......sangat la rasa rendah diri.

Penah sekali tu....aku kena ngan my classmate nih.....nama budak tu Wan Syublie Shah... ( mana dia skang ha?) ....masa tu kami nak pegi dewan sekolah ..and every student kena bawak kusi memasing......so dok jalan terkedek mcm anak itik.....pastu Si Syublie nih dok tolak2 la aku dari bakang...actually bukan tolak...macam nak tolak jer...and dok kata..."cepat2...cepat..." pastu aku balas balik..." jangan monyet...." hahahhaa...jahat nyer aku weh.....sekali si Syublie smash aku baik punyer...." weh...hati2 skit jalan kat depan tu....berbatu2...." ...terdiam aku . Padan ngan muka aku..mulut tader insuran.

Haaaa...dengan Si Ahmad Nazrimi pon penah kena gak sekali......masa main berbalas pantun dalam kelas....aku kenakan dia..pastu dia kenakan aku balik......tu la...sapa suruh mulut cabul,hehehe...(Jimmy....demo ingat ko? ). Sendiri mau ingat la ...

Sampai dah masuk matrik still ada jururawat....dah dok UPM Serdang pon ada lagik...but masa tu ON OFF la...dia macam..ada masa dia lebat...ada masa dia tak berapa lebat.....but nak kata hilang terus tu memang tak laa.....masa tu memang rasa macam diri ni tak laku je taww......nak2 plak budaya couple2 kat UPM tu memang berleluasa.....lagi la rasa macam ugly duckling....

Tapi...siapa sangka....dalam pada jadik ugly duckling pon ada gak orang yang berkenan.....hahaha....ntah tang mana aku ni lawa aku pon tak tahu......ada la tu daya penarik nye kan?

Skang ni..jururawat masih ada gak lagi....tp tak byk la...yang tinggal cume parut2 jururawat....my Ayang sokmo kata muka aku cantik macam bulan.......or more like....macam permukaan bulan. tunggu la aku nak wat laser treatment....Jie kata laser treatment ni sangat la bagus for pimple scars......wat kat spital Kota Bharu jer....tunggu laa....tunggu la......

Comments

Suka baca entry u nie kelakar. Elok aper ada jururawat nie...org kata pamanis muka or pemanis seri..ahaks.

Lagipun, kalo jururawat nie hinggap kt muka kita...meaning kita nie nie muda lagik. Kalo x ada jururawat nie...alamak..dah senja kita nie.
Ahmad nazrimi said…
masyaAllah kak Zana..seronok bukan main lagi kalau ingat bab2 zaman sekolah ni..sy memang layan sesangat lah memori di SMIP..ngan Kak zana 2 tahun..2 alpha & 5 Alpha( best class lah kononkan kak zana)..ade ker sy tersaul ngan kak zana..udah takde dalam hard disc saya ni...maaf lah kalau dulu mulut tercabul skit kak zana..sy lagi lah..dari form 1 lagi kat sana..memori yang paling indah sekali..masa kat sekolah lah..sampai kan "teman lama" dulu..masing2 dah kawhwin..tapi kenangan payah nak buang..masih tercontact..tapi sbgai kawan je lah..dah ade tggjawab masing222..tapi memori masih indah..tima kasih la kak zana..ingatkan memori lama kita di sana...sure kalau jumpa teman2 lama..sy nak peluk jer..10 lelaki dalam class kiter...tapi sure...teman2 pompuan..insyaAllah..kalu ketemu..akan di sapa...tak pun...anak2 kita kak zana..boleh berkawan jugak...kim salam kat hubby kak...salam..TQ
riko: ooo..kalau ada jerawat ni kira cam masih muda remaja la gitu yer? iyer la tu kot kan...hehehe...

Jimmy: hehehe,alah takde mende la Jimmy...biasala budok2,meme gitu...bender2 gini la hok jadi memori yg indah,zaman skoloh,ehh...sapo doh "teman lama" dulu tu? kak zana tok berapo ingat laa...budok kelas kito jugok ko? 5 Alpha....hehehe...Jimmy ingat ko Shamsul Izat Dalib? demo tahu ko dio "takdop" doh? lamo doh dio takdop...since 1996 kot...
Ahmad nazrimi said…
lamo doh sy tahu pasal syamsul izad..
arwah seorang yang baik hati jer..semoga rohnyer di rahmati Allah SWT..active kat Zana ni..cepat ajer response pasal blog ni..pasal "teman lama sy tu"..dia junior kita Kak..kami kawan hampir 8 tahun..lingkup tgh jalan..sy kat UTM..dulu..nakal sgt..tapi tak de kawan pompuan pun..eh..citer pasal peribadi lak yer Kak..takpe lah Kak..dok jauh ni..dia junor 2 tahun dr kita Kak..skang jadi cikgu jer..ade address blog dia..kot Kak Zana nak tgk jer..hasansuryany.blogspot.com...
wife sy pantang dgr nama ni..
alhamdulillah..anak saya masuk wad seminggu Kak..ade kuman dlm paru2..rasa cam nak balik jer..
dugaan bila dtg sini.baru kuar hari ni.ok kak..skang kul 10 mlm..kat sini..kul 11 malam masuk keje..till 7 pagi..Tima kasih Kak..teman lama SMIP yang tak kan di lupai..syukran ya Habibi..Kalashh..
ise3339 said…
i pom nk wat laser treatment jgk la...he3
tie: jom2...!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!