Happy Birthday Kak Ngoh !




Today....June 9 2009 is my sister's birthday, Kak Ngoh.

Kak Ngoh was named Ramizah when she were born 40 years ago. She is the second child in the family. Masa aku kecik2 dulu...aku sokmo kena ngepek dengan Kak Ngoh.....sebab aku ni malas nak study. Hehehe....penah sekali tu kak ngoh ngepek kat aku bila dia tengok time aku nak pegi skolah dah baru le aku nak susun jadual.. " Janna baru nok susun jadual? Patut nyer malam tadi sebelum tido tu Janna dah siap2 dah susun jadual! Kalu Kak Ngoh.....and bla bla bla......." hehehe....

Itu la my sister Kak Ngoh. Dulu, masa aku dok UPM..tiap hujung minggu rumah dia la tempat aku lepak. Masa tu dia dok Bandar Utama. Dia suka bawak aku jalan2 ....kalau ada makan2 kat umah kawan dia ker...kat kampus dia ker...dia bawak jugak aku....bawak aku pegi pasar malam....pasar malam kat Taman Tun tu...pasar malam kat Seksyen 17 ,PJ tu........sampai kan aku...kalau area PJ, Damansara tu...aku tau la sikit2....tp skang dah tak berapa tahu sebab jalan dah berubah 360' , hehehe.

Kak Ngoh kalu ngan adik badik dia...tak berkira, kalau bukan sebab kak ngoh...tade la aku nak merasa pakai pencuci jenama Clinique( mahal dah tu bagi aku, student kan masa tu).....pakai kasut Scholl..( kira hebak dah tu zaman dulu...mana ada Crocs lagi masa tu,hehehe) ....baju branded2....sponsor tiket flight balik kampung......boleh kata...sumer adik badik dia memang merasa la sumer tu.....nak2 adik2 aku yang bawah2 ni...lagi laa...hehehe.

Kak Ngoh sekolah rendah kat SK Penambang...pastu sekolah menengah dia pegi Ma'ahad Muhammadi (P)..habis SPM dia masuk matrik UIA....sambung amik Law di UIA jugak....wat Master di UIA jugak...and Ph.D pom di UIA jugak......and now she's a lecturer at Ahmad Ibrahim Kuliyyah of Laws dia UIA (jugak.....). She's been married to a Sean Connery look- alike hunk, Dr. Rashid Moten (a lecturer di UIA jugak...hehehe) for more than 16years and been blessed with 3 handsome sons....Zaki (15) , Wafi (13), and Lutfi (9).


To Kak Ngoh.....happy 40th birthday...may Allah bless you with lots of love, happiness, rezki and excellent health...ameen. I'm really proud to have you as my sister . Love you always sis !

Comments

pB said…
Salam Janna



Moga Kak Ngoh panjae umo, muroh reseki ...
Rajing sungguh dio blajar ...
ramizah said…
aduhai..gelamar la aku kat blog janna ni..ingat nak low profile je.

anyway, thank you for the wonderful entry..appreciated it very much.
Ahlami said…
heee...
kakja, ami pon kade2 keno jgk ngepek...kakngoh kei tue..
the one who always cares about her sisters!! and brother also..lupe plak ade abe soghe..hihi
mummyseri said…
k.jana
hepi birthday to kak ngah..sweet 40..didoakan pnjg umo.muro rezki n bahgie sokmo..

bestkn ada seorg yg bernama KAKAK..sbb kite ni plak kitelah title Kakak wat adik2 kite...:)
wahh... dah 40 years! Hepi Besday to Kak Ngoh... I pung anok ke-2 jugok!

Hi Janna, lame kite tak sembang. Pekabo?
kak Pb: dio meme rajin belajar kak pb sbb tu kalu kito malah2,dio maroh benar,hehehe.

kak ngoh: aiseh..sekali sekala glemer apo saloh nyo,hehehe...anytime sis...

ami: hahaha...sapo la adik kakngoh hok tok rajing keno ngepek? Abe tok soh oyak la...misti siap tubik nga hadith2 and petikan ayat2 al-quran lagi...hehehe.

seri: ooo yeker?kakak ipar pom tade ke seri? tak pe la seri....u misti kakak yg besh kan?

Nur: hai nur...longtime no hear! I sihat..u sihat ker?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!