Does is matter?

My husband was chatting with an old friend of his from the Uni..so...since dah lama putus hubungan bila dapat kontek balik tu masing bertanya khabar la..dia tny my husband....ko dok mana...dah kawin ker...anak berapa....gitu la..stende la kan..

so my husband pon jawab la....aku dok Sabah..dah kawin..ada 4 orang anak...sumer pompuan..
bila his fren notice my husband kata ada 4 girls...terus dia react.."lerr....pompuan.....bajar ngan aku la....dua2 boys...".....so I was like......"huh?"

apa maksud dia kata gitu ? my husband tak terkesan pon cume aku yg macam rasa annoyed lah... ape keheinyer if sumer girls? tak macho or tak jantan ke kalau anak2 sumer pompuan?
ada lagi manusia yg berfikir begini..ikut hati...geram je aku nak kata....hmm...bangga sangat ada anak lelaki...kalau ada anak lelaki...tp last jadik penagih dadah wat apa kan? tapi tu la...aku ni kan baik....

seriously...I never care about having a girl...or a boy...all girls...or all boys...as long as my baby is healthy .....that is perfect for me bukan ape....sokmo la...people around dok cakap...
ooo...lepas ni kena cari boy la sorang ( kalu cakap gini ok la lagi)....or...ehh.....u la tambah dulu....I dah ada boy n girl..u blom ada boy....ape hal?

tak normal ke kalau blom ada anak both sex?
is it a must to have kids of both sexes?

bila ramai org dok cakap2 suh cari boy....or suh cari gegirl (utk yg ada anak sumer boys) ...it makes me thinking la....memang kena ada anak boy n girl ker?

Comments

pB said…
he he he
ha ha ha
kuang kuang kuang


hmmmmm........
kalu kelik rayo , lagi dasyat keno....

bilo nok tamboh?
tok say anok jatae kor??
tok say branok lagi kor??
tok say bui anok jatae ko ??

kadae kadae tu , raso lali doh dengae semuo tu ...
tapi
kadae kadae sakit jiwo jugok

bukae krijo'ae kito bendo bendo ni, tu semuo krijo Tuhae.

demo tu tahu kor , kalu branok lagi , buleh anok jatae???

tak por lah ...
janji anok kito sihat.
bilo besa , demo reti balah jaso kito ....

tapi , dalae maso hok samo , kita tra lah jugok ...
hik hik hik
iena hamdi said…
a a kan.. sian org tu kan kak... zaman dah maju tapi masih bz nak jaga hal umah tangga org..

bg iena tak der hal kalau anak pompuan ke anak lelaki ke.. janji anak2 yg kita ngandungkan.. kita besarkan.. kita suapkan.. kita belaikan.. anak kita.. bukan anak dia.. dah Tuhan bg rezeki kita mcm tuh.. terima ajerla ..

biarla kak.. maybe dia pun just nak gurau2 ajer.. hehhe jgn amik seyes sangat yer.. yang pasti akak akan cepat dapat menantu .. hehhe jgn marah aa gurau ajer..

senyum sikit kan.. ha kann cumel gietu... love u sis...
Azimah@Melati said…
bukan kene...tapi orang kata pelengkap jek...kalau Allah tak beri apalah kudrat kita syukur jelah..anak-anak tu kan rezeki..nak membanding-banding ni tak usah ler....
sesemutku said…
iqnore ja org gitu...
aku pn kena...kazen hsben...dia baru dpt 2nd baby boy..1st girl..aku kan dua2 gurl..
"nahh ko dah kalah..aku dah spasang.."
errkkk..apa yg kalah...apa yg menang? ooo ada both sex kira mng la eik..
tetiba ringan mulut aku nk mnjwb...xpa..yg pntg sehat, ckp sifat..besar jd manusia... =) rezki d tgn Tuhan...

hampeh kan org gini...
KAK PB: haaa....tu la deh, kadae2 oghe ni tok ingat ko semmo2 tu kijo tuhae?konon supo dio hebak la doh bulih anok jatae tino ko...atau pom jata blako...padahal dio tok ingat..tuhae hok wi blako tuh wala lagumano hebak pom dio....

IENA: akak tak de mender pom org cakap2 camni.cumer cam heran la kan....kalau dia lebih2 sgt nanti akak jawab je mana yg patot...kasi sedas dua.

MAH: the truth is Mah..aku rasa aku dah cukup lengkap...ada somi..ada anak...lelaki pompuan aku tak kisah,siyes! tp tu la kan...mulut orang....camno kito nak tutop? hehehe.....

SEMUT: lorrr....ada jugak org camtu? macam main lumber2 lak...cam budak2...hadoi..kalu haku pon hangin jugak.
WaN dAn TiE said…
huhuhu
tulah k.zana'
mcn jugak kalu X nikah..
tanya pasal bila nk nikah..
kalu dah nikah tanya bila nak pregnant...
kalu x pregnant tuduh mcn2 mkn ubatlah..ubat gapo daku x pernah tgk huhuhu..mandullah macam2 lagi..
kdg kalu ikut hati panas...
nie dah nak bersalin dah x der pun nak tolong beli brg2...beli lampin,susu ker?...
semua sbb mulut dgn lower minded..tu jadi suka ckp bukan2...so SABAR AJERLAH..k.zaba
Alexi said…
hohohho...i prefer all gurls laa...hehehe...boys buasss..ko guano kk ja??
Aina said…
haha...

kekadang orang ni saje je die nak cakap, tak sampai kat hati pon nak mengata kita...tapi tulah mulut manusia susah nak jangka bila dia melaser kita...

me, dah ada 3 boys.biasalah dpt soalan sama kak janna gak.tapi bila tgk baju gals yg cantik2 dan tgk anak2 akak yg cumel tu tingin jugak nak merasa ada anak perempuan.tapi bila doktor bgtahu 4th pon bakal boy jugak, langsung x upset.mcm akak cakp asal anak kita sehat, sempurna syukur sesangat!

boys ke ..gals ker, atas parents lah nak mcoraknya.hopefully tak de lah jd addict ke, mat rempit ke..bohsia ker dll..apa yg penting anak soleh solehah doa mereka membantu kita dunia akhirat...
TIE: tu la deh...kak zana takdop hal, tp bilo rama oghe dok sebut2...jadi mari ko mikir la....tp tie..kalu hok belum nikoh..meme patut kena tny bilo nok nikoh...dari pada dok kehulu kehilir berdua..

ALEXI: pulop doh....supo my eldest la...dio kato toksir adik lelaki,adik lelaki nakal....hahaha....sabar jela

AINA: betul tu Aina...apa2 pon anak2...lelaki or perempuan..kita doa supaya mereka akan jadi anak2 yg soleh dan solehah....mcm saya..w/p takdop anok lelaki..tp saya ada anak2 sedara lelaki...jadi masih bulih nak mencurah kasih sayang...dan boleh la nak beli baju2 anak2 lelaki....
Adrina Adi said…
ala kak ja. jgn ambil hati. kot2 dia melawak. mungkin dia sekadar berbasa basi (wah, ayat skema mcm dlm novel) senang kalau orang ckp, belum rezeki lagi.
Adriyati Adi said…
Salam.. biasa la kak ja, i pun dua2 princesses, slalu je org tanya mcm tu.. tapi i tak kisah.. i have no problem having two girls.. tapi kalau ada boy pun best jugak :) at least ajib pun ada member nak share baju nanti haha!
cik.yati said…
btol..
apa gune anak semo lelaki kalo takley anta fatehah kalo makpak takde kelak kan?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!