Yuhuuu....!

Uish..! Lamo gilos tak update blog kan? Well, I've been quite busy....tader idea pon yer jugak. Cuti Hari Pekerja baru2 ni both my mother in-law and father in-law datang sini....sajer2 la. Lagi pon the last time they came to visit was back in 2004...so kira lama la jugak kan.

Kami bawak diaorang berjalan2 di Ranau....dari Keningau ikut jalan Tambunan-Ranau tu...pastu lalu Kundasang....shopping2 souvenir dekat Pekan Nabalu...singgah kejap kat Kinabalu Park....tengok Gunung Kinabalu yang malu2 menyorok di balik awan...pastu dari Ranau tu terus ke KK....makan2 kat KK pehtu balik Keningau. Itu jelah...yer la..since masa pon limited gitu.

Di Keningau pon kami sempat pegi mandi2 kat Pamilan...anak2 ni la yang sibuk sangat nak mandi sungai..so pegi ajelah sambil bersantai2. Dah petang pon pegi.....orang pon tak ramai. On Monday Ayang amik cuti....aku pon amik cuti ( nak amik cuti jugak, hehehe) ....anak2 pon tak gi skolah....sebab nak hantar Mbah diaorang . Kami turun dari Keningau pukul 11 pagi..sampai KK terus pegi makan..pastu pegi pulak Pasar Filipin...my MIL nak beli gelang kristal..nak beli ikan kering....banyak gilos dia borong...hahaha...biasala...paman2 and bibik2 kat kampung cik abe tu..bila dengar my MIL nak ke mari2 macam2 la yang di kirimnye. Beli ajela mana yang dapat.

Lagi satu...my dapo pon dah siap.Hehehe.....semalam orang dah datang pasang kabinet dapo yang bahagian atas punyer. Rasanyer dengan harga yang kami bayar tu...kami puas hati la kot. Nanti in my next entry la kita citer pasal dapo ehh....baru syiok sikit. So..my new oven pon dah naik lah...wahahahaa...bulih start baking again! Yahooooooo.....!

Comments

sesemutku said…
wahh jgn lupa snappo new cabinet ye...brp rega?
ehh nk beguru la baking membaking nie...leh ke
Ainazli said…
wahhh comella dapur janna nie..kalu tok rajin lagi tok tahu la..hahahhha..dok pk biler la nok ader kabinet dapur nie..hehhehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!