Misteri Puntung Rokok

Ni ada citer misteri
nak kata citer antu....tak tahu la sbb tak nampak plak antu tu, hehehe.

Gini...sebelum ni aku memang ada perasan a few times terjumper puntung rokok dalam bilik air master bedroom tu. Selalu nye ada kat lantai...kadang kat dalam baldi air ....so bila nampak tu aku just amik and buang la. Mula2 fikir budak2 ni yg suker kutip2 and wat masuk dalam umah . Kalau nak kata my cik abe yang smoke...memang tak la..sebab he doesn't smoke. Kalau nak kata jugak dia curik2 smoke behind my back..pon tak jugak sbb tader asap...tader bau....u know la kan...org yang smoke ni kan bau.....bau asap. So memang tader lah.

Pastu lama la jugak tader kes puntung rokok ni until la last week kot.....ada balik. Puntung rokok ni dok terapung2 dalam baldi air. Aku pon amik buang....kali ni aku macam terfikir....sebab macam pelik la...baru jer sat2 tadi aku dok dalam bilik air..tader plak puntung rokok nih....and ni bila aku masuk balik...elok je dok ada dalam baldi air tuh. Aku pon makin curious la.

Nak kata orang sebelah campak masuk ker.....mustahil sebab aku memang tutup tingkap kecik dalam bilik air tu. So memang impossible la kalau nak masuk pon. Pastu kan...aku notice....puntung2 rokok ni...always puntung rokok yg dah lama..dah kecut....and dah kuning2 gitu...bukan puntung rokok yg fresh la. Pastu plak...mesti the same brand. Aku tanya budak2 ni pon depa kata memang tader kutip.

A few days lepas aku jumper puntung rokok dalam baldi tu....ada plak puntung rokok kat atas tangki flush tuh....aik? Misteri nusantara sungguh laa....pelikkan? Aku memang tunjuk la kat my Cik Abe sumer puntung2 rokok tu......in fact, dia sendiri pon penah jumpe gak beberapa kali.....dia pon heran.....dia kata...and dia rasa...kat bilik air aku tu...ada "benda"...most probably "orang tua".....jenis "orang" yang suka hisap rokok and kemam2 puntung rokok sampai kecut....hmm....aku kalau setakat antoo ni...tak kisah sangat la (pergh! macam la berani,ekekeke)....kita ngaji2...dia blah la kan..jangan yang ada orang hantar2 ker.....sudah la. Mintak jauh la...nauzubillah.

Comments

nordee said…
wah..seram lak saya baca n3 akak ni
Ahlami said…
ho ho ho....
ade antoo ker...
kih3...klu budok2 tue tahu, msti takut jgk..huhu
nordee: hehehe..serrem kan?

ami: hahaha..tu la..tokleh oyak o budok2 ni...imagination budok2 ni over sokmo...hehehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!