Hari Yang Letih

Owh..letih sungguh..semalam la. Dah dekat2 cuti ni banyak plak orang order macam2. Lebat pulak rezeki...alhamdulillah. Hari Khamis ada orang order 2 biji kek cantik....(kek yg di mekap lah...hehehe) pastu 2 biji kek coklat togel...( tak kena mekap la) ...tu ok lagi la....sbb takat wat kek2 ni tader la penat sgt.....

Pastu on Friday la.....kol 9 ada orang nak amik karipap 90 biji....pastu kol 10 kena hantar Laksam 50 batang ke SK Pekan...pastu kol 1 plak ada orang nak cream puff 60 bijik......owh penat gilos..! Tau2 la kalau wat laksam...nak ngukus tu yg lama....nasib baik aku kukus pakai dua kuali..so cepat la skit. Tu pon aku dah dah kukus awal2...sbb kalau sumer nak wat esok nyer...memang sah2 tak sempat ! Karipap lak aku start gentel sesudah subuh.....lega la sikit sbb laksam dah siap kukus kan..tinggal nak masak kuah and potong ulam2. Last2...sambil aku gentel karipap sambil2 aku bagi arahan kat my cik abe..camno nak wat kuah laksam....hehehe...mujur la ada my cik abe yang sentiasa sudi membantu...kalau sumer eden yang buat.....pengshaaan ! tima kasih yang yer...sebab banyak tolong sayer.....nanti saya banjer Ayang makan Soft Shell Crab kat Sushi King...yer?

Dah sudah htr karipap...ngan laksam...nak kena prepare utk lunch plok. Cik abe request....kalau sempat dia nak makan Buttered Crab....sbb dia ada beli ketam 4 hekor....so..since cik abe dah request...aku buat lah...w/p selalunyer kalau aku dah sibuk2 ngan order yg byk...aku tapau je lauk2 utk makan....mana sempat masak kan. ...so masak la plak butter crab....tgk ketam punyer la besar2...patut la 4 hekor je ....tu pon dah lebih sekilo.





Anin jadik model jer.....hehehe


akhirnya,tinggal ni jer.....


Dah siap2 masak lunch...nak wat cream puff plak...mula2 aku ingat nak wat bakar cream puff malam nyer.hari ni tinggal bubuh inti aje lah...tp tu la....penat la plok..pastu aku dah stat dok ngukus laksam kol 10 malam.....kol 2 baru siap tido...tu pon ada selingan iklan menyusu Aina....so tak sempat lah.

Bila2 sumer dah hantar.....aku collapsed ! Owh penat gilakk! Lepas je cik abe pegi skolah aku terus bantai tido. Nak Qadha' tido yg tak cukup. Hahaha....pastu bangun tido..mandi2...solat2....kemas2 dapo..tu pon still rasa cam penat lagik.....

Tapi...dalam pada penat2 gitu....aku sonot and puas hati.....doing things that I like.

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!