Happy Birthday Kakak !

I'd like to wish a very Happy Birthday to my eldest sister...Aida whom I call ...Kakak.

Kakak turned 42 today. Still young laa...you'll always be young. Masa aku kecik2 dulu...aku takut gak ngan kakak ni...sebab dia bekeng la jugok. Mebi because she's the eldest...the big sister...so of kos la kena bekeng skit kot.

Masa sekolah rendah kakak belajar di SRK Tengku Indera Petra...dalam adik badik, kakak sorang je skolah situ. Tak tahu la why my abah hantar kakak skolah situ and bila dia skolah menengah dia belajar di SM Kota Bharu sampai form 5. Lepas SPM she furthered her studies dekat ITM Kelantan....(currently known as Uitm). Masa tu campus ITM Kelantan sangat la dekat ngan umah kami...kat Kem Kijang tu je....tp dekat2 pon dia still dok hostel..tade la ngelat nak dok umah. Once she got her Diploma in Business Studies dia keje...keje mcm2...pastu dia keje kat atas Bazaar Buluh Kubu...that was when she met her husband....my Abe Long...a handsome Singaporean hunk (pergh! Bodek Abe Long tak hengat nih...hehehe....).

And then they got married in 1991....moved to Singapore and now they are blessed with 3 beautiful daughters as beautiful as their aunt.....*wink* wink. Hahaha.....

To Kakak..u'll always be my very best Kakak and I'm always proud to have u as my sister..love you always sis..! (please don't break into tears when you're reading this....hehehe....kakak, kakak)


And Selamat Hari Guru juga buat sumer guru in the whole wide world!


ni gambar Cikgu Mokhsin in action....hehehe





Comments

mache boy said…
salam hari guru dari mache
Alina said…
ummi kata, tak nangis.. boleh control. sebak je.. Haha.
ise3339 said…
kakak pernah jadi my teacher sekejap masa di srk redang.. tringat cerita kakak psl jari ms tie darjah 1 kot.. Love you too kakak!!
mache boy: yer..selamat hari guru jugok ..tima kasih sbb sudi singgah sini..singgah la selalu... :D

izzah: ooo..tak nangis yer...sebak skit ehh...nampak gaya ayat I tu kena kasi pjg meleleh sket lagi kot? hihihi.....

tie: yerrr..I pong ingat..camner I bulih terluper this part...u were 6 or 7 kan? masa tu..di skoloh redang tu...ada Abah as PK1,kakak as guru ganti...me,abe, jie n u tie...heheeh..rama nyo! beh ni kalu ngaca Fatien....ekekeek...
Adrina Adi said…
happy birthday kak ida.

kak ja, i ingat u wish i tadi.. ekeke..

konpius.. ahaks!
Helmiyani said…
kakak mu baca ni mesti terharu punya janna.. next time dia balik dari singapore mesti mu dapat banyak ole ole ni. kompom! hehehe
selamat ari guru...
kakak: hahaha..sabor jelah...awal bebebor nak wish besday u...tunggu la 2 bulan lagi yer...hihihi

Nunu: tu...anok dio tulun komen doh tu kat atah tu...sebok la jugok dio kato,hehehe....eh..selamat hari guru etek ko mung!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!