Gigi


Dari hari tu lagi nak citer.....tp tu la..banyak sangat cerita sampai tak tahu nak cerita yang mana dulu.

Ni haa....gigi Angah dah gugur dah. Sebatang yang depan. Lambat pulak gugur gigi Angah...yer la kalu nak compare ngan kakak la....Sophea dulu tak silap since 6 years old lagi dah start gugur2 gigi nih.

Hari tu la...(ntah bila daaa..) Angah dok komplen kata gigi dia goyang. Aku cakap iyer laa..biasala tu...dah sampai masa la kan. Aku just suruh dia keep goyang2 kan gigi dia tu supaya cepat longgar...bila cepat longgar cepat la tercabut.




Pastu bila ntah... ( tak ingat lagi) ...sedar2 Ayang yang cakap kat aku...gigi Angah dah tanggal dah. And a few days after that tengok gigi baru pon dah nak tumbuh. Tumbuh nyer di belakang sikit...kira macam lari skit la dari landasan...hahaha....it's not sumting new and unusual for me...lagipon hari tu.....(ni lagi la tak ingat bila) ...masa bawak Sophea pegi jumper our dentist - Dr. Mohazar, dia pon cek sekali gigi Angah...and he told us that Angah also has the possibility utk dapat gigi berlapis since both me and my cik abe..memang gigi berlapis2. Tak pela..nanti Angah leh pakai braces sama2 ngan kakak.

Comments

Helmiyani said…
takpe... walaupun gigi tapi angah tetap chumilllll.. :)nanti aunty nunu edit gambo angah kasi hilang sumer gigi lapis2.. ada mau ka?
manlaksam said…
Pak Man nampak angah ni tak de gigi pun comel......
Sudah lama Pak man tak singgah sini.
Semua ok ke?.
mummyseri said…
kak jana..
hubby seri nmanya Azril Yazan..dia pegawai KEMAS..
Nunu: hahaha..gitu kalu, bulih la aunty nunu edit gambar mak n ayah sekali...kuikuikui....

pakman: ooo...tader gigi pon comel deh? macam baby yer pakman?

seri: my husband ingat...dia cam muka (tgk di blog seri la,hehehe) cumer dia tak ingat nama....Janna pon mmg ingat..wah siapa sangka yer?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!