Lama dah....

Lama dah tak wat pau. Hari tu la...Sophea nak makan pau..so aku kukus la pau segera tuh...sekali tgk ada macam2 jenis inti, budak2 ni sker makan yang ada inti kacang itam jer....ada dua bijik jer yang inti kacang itam....so semalam..aku wat la pau. Dah lama tak mengePau...hehehe...lagi pon aku dah lama kemaruk nak menguli ....nak wat roti oven lom pasang.....so kita wat pau lah. Beli inti kacang itam yang dah siap tuh...senang keje. So wat la sikit....300g tepung je...dapat la dalam 18 bijik pau yang cumil2...sajer wat kecik2....ingatkan kalau ada lebih nak le di freeze kan....alah...tak dan baper minit...dah licin....alahai..tak puas la plak makan.....tengok la..petang2 ni ke...try wat lagik....





Comments

manlaksam said…
Sedap nampaknya....18 biji tak cukup...hehehehe.
WaN dAn TiE said…
mintak skt kuih pau nie..huhuhu
sedaplah k.zana
Ainazli said…
sedap wehhhh pau tu..bak sini resepi , ain pun baru nak belajar wak pau jugak nie..
pokman: haa..tu lah,meme tok cukup, jadinyo..esok tuh saya wat lagi,hehehe.

tie: hahaha..nok pau, mari la sining tie...

ain: nak resepi ehh..nanti kita tepek kat blog resepi kita yer.ain..kalau kita dah biasa wat sekali and jadik..memang kita akan lebih suka wat dari beli tau!
NikNor said…
tgk gambar jer pun raso sedap doh,. hihihih
Wan Kamilah said…
sedap nyo pau tu...cepat la tepek resipi kak lah pun nak try jugak...tengok egg tart amie pun sedap jugak.......ode buleh?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!