Demam

Aku ni kan..sejak dedulu lagik..mmg jarang la demam. Nak kata setahun sekali.....tak..3 tahun sekali la kot demam.....? Tanya my cik abe..when was the last I demam..he said...2004 kot....hahaha....tu lah...alhamdulillah la aku ni jarang demam...sakit ppaler pon jarang....sakit perut berokna pom..jarang jugak.......syukur...syukur....

Kalau kena hujan sikit2..pon tak der hal...kena hujan banyak sampai basah lencun pon tak der hal jugak. Tapi......kalau dah sekali aku demam.....teruk lah. Kalau macam batuk and selsema tu...tengok musim...kalau musim..jangkit jugak la kat aku. Tapi biasanyer aku yang last la kena....huhuhuhu....Adik badik aku yang lain pon gitu gak aku rasa. Jenis payah and jarang demam.
Anak2 aku pon setakat ni..alhamdulillah la.....tahun ni tak kena lagi lah.....tahun lepas...ada la kot sekali budak2 ni demam.....

Tapi kan..bila di fikir2 balik gitu..takut jugak aku. Mana lah tahu kan.....dah selama2 ni Allah bagi aku sihaaaaaaaaaat je manjang...demam pon jarang...tiba2 sekali kena sakit yang teruk terus..tokleh bangun....tokleh wat apa terus...bedridden.....nauzubillah.....nauzubillah....mintak jauh la. Takut nyer. Kita dok sakit sokmo...ujian, Allah nak tengok setakat mana kita boleh sabar.....kita tak sakit and sihat sokmo pon ujian jugak..yerlah...mentang2 tak pernah sakit demam....kita boleh jadik riak and lupa diri la plak. Apa2 pon..sementara kita sihat ni...kita berbuat baik lah.....hmm...bila la boleh nak pegi haji nih?

Comments

ise3339 said…
kak ja..mcm mana kenal suhartini dlm facebook tuh..he2 soalan out of topic ni
ha...meme kenal pom,kak ja kenal kakok dio hok skoloh SMKB,tp tiny tu kenal maso di SMIP,kade2 balik skoloh naik bas sekali...kenal di bus stop la kiranya....hehehe.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!