che-gu,cikgu (part 2)

Aku ingat sorang cikgu aku masa sekolah rendah. Nama dia Cikgu Zaabar Mohd. Zainal and dia ngajar BM masa aku darjah 6. Sebab dia ngajar la aku dapat A utk BM masa UPSR..hahaha...sabor jelah. Pastu masa aku masuk UPM...aku jumper dia ...dia masa tu dok tahun akhir wat degree.....dulu dia ngajar aku.pastu sesama masuk U ngan aku. Pastu tak lama tu aku jumper lagi dia kat tepi jalan...aku pon tegor la.... "cikgu wat apa skang?"..... "owh..cikgu sambung master", ......suka nya aku dengar dia sambung bajar lagik......and masa aku final year aku jumpe dia lagi sekali kat kedai fotostat tempat aku wat part time keje......aku tanya lagi soklan sama....kali ni dia jawab... "Cikgu tengah wat Ph.D.....", owh..kagum betol aku ngan semangat belajar cikgu aku tuh......terus terusan sambung belajar.

Comments

ise3339 said…
cikgu Zaabar duk di lorong sri kedepe..he3 unik betul nama
ho..lorong sri kedepe....ingatl agi awok deh?
IdzaRis79 said…
hhehee...
mmg org suker sgt jadik cikgu...
nenek sy,paling syg cucu2 yg cikgu...


saya pong nak jadi cikgu tp tak berdaya..akhirnya jadik pustakawan kat maktab perguruan..
ok gak tu...
Helmiyani said…
janna, mu meme dikelilingi cikgu cikgi rupanya..hihihi..tapi dulu mula2 kenal ku ingat mu ini cikgu tawww... mmg ada gaya!! :)maybe sebab mu ni spesies rajin membaca kot.. tu pasal mmg berinfo tinggi...

kagum la cikgu tu...bila la aku nk jadi gitu..huhuhu
idzaris79 : orait lah...walaupon tak dapat jadik cikgu,tp dpt gak keje kat maktab perguruan...ada kene mengena ngan guru la jugak kan? apa2 pon..tima kasih sbb sudi singgah di blog saya nie....

Nunu:aish...! malu aku weh....hihihi,mebi sbb dikelilingi cikgu so aura cikgu keno jugok la kakku,hehehe...mu plok meme la seore ciku yg di sayangi student mu.....cayalah Yani !
sesemutku said…
hoh...sume kecek ganu/klate nie...den nk kecek menda plak...wekekeke...aku pun sokmo org ingt perantau cikgi di sabah ni dik non...dgn selembut wajah aku menafikan...org pn pelik kan...wekekeke
sesemutku said…
sambungan...
kalo ko jumpe aku pn sure ingt aku cikgi....arwah abah aku cikgi dedulu...heheh nk gak habaq tu!
sekain
semut: ha..patut lah org kata ko cikgu, ada gak aura cikgu from arwah abah ko ruper nyer, tp org2 sini mg gitu..asal nampak org semenanjung, sumer dia panggey cikgu. hehehe...tak kisah la kan.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!