Huhu,hehe,haha,huhu again.

Huhuhu....rasa macam kejap jer masa berlalu, tak puas lagi aku dok kat kampung dah nak kena balik kampung my hubby plak. This Sunday we'll be leaving for Port Klang .....huhuhu, actually hari tu dah pegi dah pon Pulau Indah sekejap when I went to my cousin's wedding at KL..so since we were already therem we thought it would be nice if dropped by..lagipon my brother in-law pon was about to get married too.....

Sepanjang dok my kampung ni dapat la nak makan apa yg dah dok rancang2 tuh.....nasi kerabu...nasi belauk....nasi dagang besok baru dapat makan....hehehe. Shopping pon ada gak skit2....plan nak pegi Rantau Panjang with my sister Siti, tp terpaksa cancel plak...sebab Rantau Panjang banjir...ingatkan sempat la nak pegi sana.....but nampaknyer plan nak ke Rantau Panjang pada tahun ni terpaksa di tunda ke tahun depan la.........Tapi...walaupun tak dapat nak pegi ke Rantau Panjang......my mission and vision to buy periuk masak VISION, tercapai gak, ekekeke...kirim kat my sister yang pegi ke Pengkalan Kubor....hati ni tingin nak pegi jugak, but since keta dah penuh...so.....err.....tak pelah.......walaupun ingatkan kita yang balik setahun sekali ni dapat la pegi ke sana untuk shopping sikit2. Kalau tahun depan tak dapat pegi2 jugak.....err...tak tahu la tu.


the blushing bride....


We also went to KL to celebrate my cousin's wedding, Wanee. Almost all the family members were there and I was really glad to meet them. I slept at Adrina's.....tapi tu la...since jadual pon penuh so tak dapat sangat la nak bergossip2 sampai lebam, ekekeke. Dia juga tak henti2 menggoda saya untuk menyentuh laptop dia........since she knew how much I've been craving to get myself online.Hahaha......mula2 tu saya malu2 kucing la jugak kan...yelar..kot yer pon dah gian sangat...jangan la tunjuk sangat la plak....but akhirnya saya kalah juga dengan godaan nyer.....owh tidak..! Adrina has always been a great host......and acara tido kat umah dia tu dah jadik acara tahunan....cuma tinggal tak tido kat bilik dia jer lagi....hahaha.....cumer tula.....dalam pada nak cari rumah baru dia...aduhai...kami somi isteri ni bermasam muka la jugak....sebab sesat.....wakakaka....! Anak2 pon sampai muntah2......hadoi....!Kalau masuk Amazing Race ni tak tahu la camno......kena eliminated kot,kikikiki. But at last sampai jugak ke rumah nombor 13 tu........to Ha and Adrina..thanks a lot for everything....baju laki den and anak den tu jangan plak u jual kat e-bay.....tak laku kot I rasa? hehehe...


with the bride and groom


with bestest cousin


with my new biras

Lepas acara kawin2 belah my family....kami attend plak acara kawin2 belah my hubby plak...adik dia plak kawin.....Muazam....dapat orang Shah Alam....tp kami attend acara nikah je jugak...untuk kenduri on the next day kami tak dapat attend..sebab lepas je makan2 kat umah pengantin pompuan masa hari nikah tu kami terusbertolak balik ke KB....kamu lalu ikut Pahang sekali lagi sebab takut tersekat dengan banjir kat Kuala Krai..since dengar kat berita air dah naik....tambah2p lak masa on the way ke KL tu..kami tak jumper carik Hai Peng Kopitiam yg femes tu......aku mula nya dah malas la...tp my hubby la plak yang beriya nak rasa kopi Hai Peng...so we spent a night at Kemaman and the next morning we had our breakfast kat Hai Peng Kopitiam......owh..kopi dia mmg besh.....and the roti bakar pon sodap....aku siap tapau lagik.


ni la Kopi Hai Peng yang femes tu...


Sampai jer Penambang kami terpaksa park keta kat jalan besar and mengharung air masuk....sebab dah banjir dah...tapi luckily for us...banjir masa tu dah makin surut.....lega sesangat dah sampai rumah.

Despite of the long journey.....the sesat2 incident.....the banjir......we had a great time. Anak2 dapat jenjalan...kenal Terengganu...kenal Pahang skt....makan keropok lekor, makan satar...jadik la.....owh luper plak....masa on the wat nak pegi KL tu we spent a night at Grand Continental Kuantan...pastu malam nyer kami pegi rumah a friend of ours yang dulu dok kat Keningau jugak...tapi dah pindah mengajar di Pekan....punyer la syiok borak sebab lama tak jumper Zai and Amrul..sampai luper nak amik gambar bersama..hadoi.......

Comments

Adrina Adi said…
aiyoo..cantiknya i kak ja. uwaaa.......
halen said…
owhhh.. femes jgk eh Hai Peng ni eh. Kami klu blk kg mmg wajib pegi tu hehehe..
Janna..
besh bangat entry u kali nie...I asyik gelak..gelak ajer baca u punya posting.

nx time..kalo u balik bulan May...meh ler jumpa jumpaan ngan aku pulak..he..he.he..he.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!