Trip to KK

Sebelum puasa baru2 ni kami pegi KK. Kita puasa hari Isnin kan, kami pegi hari Sabtu. Mula2 aku ingat Ayang nak pegi balik hari jer ..alih2 dia kata tido sana . Banyak hotel yang penuh last2 kami dok Hotel Kinabalu Daya.....boleh laa...tak penah lagi kami menginap kat situ. Tapi bila tgk kan lokasi cam orait la sebab dekat dengan Gaya Street, so leh pegi tamu jalan kaki jela.

Pegi KK tu nak shopping baju2 untuk budak2 ni sikit.....untuk bapak budak sikit...untuk mak budak...mmm...ntah..mak budak tahu nak makan jer...hehehe. Lagi satu kami nak pegi ukur mall baru tu... 1Borneo.....hahaha....asik dok dengar orang jer pegi kita pon nak le pegi jugak, betul ke besar benar mall tu?

1Borneo dari jauh


So lepas check in je kami terus pegi sana.....ramai la jugak ummat manusia, besar betul la kot 1Borneo tu sebab leh muat Giant kat dalam tu....hihihi. Hari tu kira hari shopping untuk Ayang la kot sebab dia beli kasut sekolah...eh, kasut sekolah plak....kasut kejer..dia kan keje cikgu pegi skolah..beli suar slack dua lai...beli stokin...kemeja je tak beli. Hmm..camno nak pegi ngajar nih tader baju?

Lepas dah penat tawaf kami pon nak balik bilik...hujan rupenyer kat luar...tak sedar langsung punyer syok ...aku masa kat dalam tu sempat la scan mana yang patut..kedai2 yang aku nak wat revisit....yang patut aku lawat...wah macam ler banyak duit, hahaha....ada kedai kasut Naturalizer.......owh...cantik2 kasut dia, aku baru jer meng'gugel' malam sebelumnyer.


Jesselton Point

Malam nyer lak lepas solat sumer kami pegi CentrePoint lak....cari baju anak2....dapat la sorang sepasang....pegi makan...pusing2 kat Jesselton Point .....hm...kalu siang2 misti lagi besh nak bergambar kan,balik bilik tros tido sebab besok nak pegi Tamu lak.








.

The next day kami jalan kaki je pagi tamu...lama benar dah tak pegi, aku memang suker pegi Tamu Gaya Street nih, sebab macam2 ada...kalau pegi bukan sebab nak membeli pong tapi sebab nak tengok2 jer....Aina pon berjurus jer....dok la dia dalam stroller tu tengok2 orang yang ramai. Hehehehe....aku skang dok giler Fridge Magnet (FM)....ni gara2 geram tengok collection FM Miss Eedany la ni......wah..banyak rupernyer FM yg menarik2 kat tamu....aku beli la sikit.....jadik la...as a start....pastu beli aper lagi yer kat tamu.....tader ape sangat...budak2 ni jela beli mengarut2...kipas laa...belon laa....adoi...nasib baik Aina tak pandai lagi..kala tak harus Aina pon nak macam2 jugak .




Lepas solat zohor, check out hotel Ayang kata nak pegi Borneo lagi.....wahahahaa....aku pon tak puas gak lagi..so pegi la plak....tp aku rasa baju2 kanak2 kat sana mcm tak berapa banyak pilihan, mahal2 lak tue....baik lagi beli kat Centrepoint....mcm2 brand ada.....mcm2 pilhan, cantik2 lak tu..tp kami sempat gak la beli bantal dua bijik.....pastu pusing2......tgk2 orang......sekali aku nampak kedai kasut Hush Puppies......aku pong konar masuk.....hihihi......kuar kedai bawak balik kasut baru.....behnyer....aku memang nak beli kasut or sandal la kan..yang comfy....dah alang2 ayang pon bagi green light..ada diskaun lak 20%, so gue pon aper lagi.....tidak melepaskan peluang laa....hihihi dapat kasut sepasang diam la aku.....kasut ni tahan la for another 2 years.....kasut raya gak la kiranya. Owh..luper..aku sempat beli 3 ketul FM lagi tau...tak dapat menahan la...lagi pon bukan mahal pong 10 hengget jer 3 ketul.


Ok tak eedany? boleh la kan? :D


Sebelum balik keningau kami singgah di Putatan jap,makan...pastu elok jer dah start bertolak ke Keningau aku bantai tido ....sedar2 dah sampai pekan Keningau...hihihi, teruknye aku ni kan...semayang siap2 kat masjid pekan.....pastu balik rumah. Nak kena prepare untuk sahur la plak nie...Ayang pon sempat pegi terawikh.......

Comments

ami said…
o0ohh...tercapai la hasrat Anin nak tido hotel..kih3...

o0oh..kakja ade hobi baru napok?
FM collection eh?
i've bought one for you when i was in brisbane mase autumn hr tuee..
and this november insyaA i'll get u FM from Sydney and Canberra as well..go kakja go!!

bubye
amie
halen said…
wahhh.. dh dtg kk nape x call 1borneo ngan umah x jauh dh tu dlm 15 minit jer haaaa. klu x ble jemput dtg umah..raya ni dtg umah erkkkk. kt bufot ble kt kk pun ble hehehe..
lama tak dgr citer Janna.. pi jlnX2 & shopping ghopa-nya!

Happy Fasting & byk-kan amal di bln mulia!

Laila dah start puasa ya?
faizibnaziz said…
hotel tu...tercapai citer anak no berapa kak jana??

hahahah..

pay a visit to my blog
kbguy said…
ada beza sikit lah bahasa tuan dengan bahasa kita kat semenenjung. kadang2 baca tak faham jugak saya. benggong sekejap.
Dari Sabah ke KK boleh ke dalam sehari ? naik apa ? Saya tak pernah berhajat nak ke sana. Tapi bila baca blog tuan, teringin pulak nak ke sana. nanti nak check Airasia, takut2 ada free fare lagi..
ise3339 said…
ow.. tie br ingt nk letak gambr gi 1borneo..kak ja dulu yg letak :)
besar jgk 1borneo, tp blm buka semua, br separuh je tuh.. kak ja, tie pom suko gi tamu..gi window shop je la.. amie, nnti amie mari cni kite gi tamu kt kk deh..
ise3339 said…
emmm..sabah ke KK?? ummm..thinking...thingking..laughing..he3
adrina adi said…
hi kak ja. ntah napa la i rasa sweet sgt tgk gambo mokhsin dgn 4 anak daras dia. ini baru 4 kan kak ja? hehe..

anyway, tak best la raya ni u tak balik. huhuhuuuu
ami: hehehe,tu lah...wah syioknyer awak ada beli FM utk sayer, tq..tq..beli hok comey2 yer! n unique

halen: tu lah,saya tahu umah awak kat sepanggar tu,takper,insyaAllah kalu raya nanti kami pegi rumah awak yer...di KK la kot...nak pegi bopot..segan la plok...hehehe

Nur: happy fasting to u too,tengkiu laling....

Paih :anok nombor 3 laa..I have linked u..rajin2 la update yer

KB guy: maaf la for my poor slanga and spelling, u know..youngsters nowadays (er..I ni youngster ke?)they tend to speak and write that way,not good right? I'm originated from KB, Kelantan but have been residing in Keningau, Sabah for almost 8 years ,it takes around 2 hours to drive to KK from my place, so dari rumah saya boleh la pegi balik hari ke KK,if you're planning to come to Sabah,do let me know, even Pak Zawi (MohdZawi) had visited me once,hehehe,and there are lots of interesting things and sceneries that u can shoot with your camera ! thanx for dropping by anyway!

Tie n Ise:hehehe, I dah letak dulu...tu la kam,mmg besh gi tamu,besh tgk2,kalu setakat amik2 gambar di tamu tu dah tak pelik dah,cumer kalu dpt shoot ngan camera SLR ker...lagi besh,hehehe,nanti leh ami gi jalan2 tamu..eh,ami have been to Sabah kan?

kakak: yeker sweet? hmmm...tu la baru 4...bila kira nad tengok2..eh,tader la ramai sgt 4...waahahaha!
farah aminuddin said…
comel la your kids.. espyg tgh pandang camera tu.. pandai dia posing =p
eedany said…
Yay...ada geng suka kumpul FM!

Kalau beli kat Gaya Street FMnya murah sikit banding kat Shopping Complex.

Nanti kalau jumpa FM cute2...eedany send kat mrs.moksin ok.

:)
farah: my kids comey pon sebab ahkak la comey...wakakaka...perasan la plak,jgn marah aa..I bet ur kids pon nanti comey gak tau!

Eedany: ala...tak yah susah2 eedany...malu saya nanti,saya baru nak start,eedany dah banyaaaak collection, mana leh lawan,hehehe...tp saya mmg suker tgk eedany punyer collection,jgn lepas ni saya terguda mau collect rement plak lerr...matilah (ayat peberet eedany,hehehe)!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!