Backdated Tag

Ni dapat tag lagi from Alin and Iena....actually ada banyak lagi tag yang aku dapat, tp kalu tag yang panjang2 tu aku malas nyer nak wat....nak kena fikir jawapan2 yang bernas gituk kan.....tp untuk tag ni aku jawab sebab soklan nyer tak mencabar minda sangat..lagi pon bersempena ngna raya jugak kan...so ni la jawapan2 kue....


1. Berapa pasang baju raya anda thn ni dan kaler apa?
- tahun ni ada 3 sejarah la palinng banyak wat baju raya...3 pasang...hehehe, satu tu kaler putih campor gold, kain yg Ayang beli kat Jakarta hari tu...pastu ada kaler cam kuning pernag gituk sepasang....satu lagi kaler hijau....ni baju rasmi masa adik aku Jie kawin hari tu...tp aku tak balik kan....so kira baju raya lah sebab tak pakai and tak tengok pong lagi,hehehe.


2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
- makanan tradisional? hmmm....kalu time raya ni satay laa...ngan kuah nyer,pastu nasi dagang...roti jala cicah gulai kuzi....and sejak kawin ngan orang jawa ni...suker makan lontong ngan kuah lodeh and sambal sotong....owh...sedap nyer....!

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
- owh sekuk raya tidak lain dan bukan Tart Nenas...and semperit...gi memana pon misti carik sekuk ni duluk....


4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
-duit raya? mana dapat dah..tak layak dah nak dapat duit raya,kena bagi duit raya ada la...tp tu pon cik abe saya la yg bagi.....baper banyak tu tak tentu...

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
-of kos ler prepare menu utk raya la...kemas2 apa yang patut...iron baju....baju ku..baju anak2 and somi ku.....hehehe.



Ni plak ada lagi satu tag dari Alin jugak...panjang nuer boleh tahan, soklan pon ada macam2 jenis..tp since Alin letak my name on top of the list so.....I wat la....hehehe, layan yer....!

My top 10 most favourite food:
1. Nasi Kerabu
2. Seafood
3. Pasta
4. Kari Kepala Ikan
5. Satay
6. Lamb Chop
7. Coklat cakes

8. Pizza
9. My mom's cooking

10. Sumer makanan yang sedap2 lah

10 things I love to do:
1. Makan2
2. Internet surfing...owh cannot live without it.
3. Jalan-jalan @ melancong
4. Baking, definitely.
5. Being with my kids
6. Being with my Ayang....suker...suker...
7. balik kampung

8. ...............

9. ..................
10................

5 types of guy I Adore:
1. hardworking, macam my Ayang

2.responsible, macam my Ayang jugak
3. Loving, macam my Ayang lagik
4. funny, macam my Ayang and my Abah,
5. respectable, mcm my Ayang and my Abah.

5 things I love doing when Im emo:
1. Nangis laa...stended la kan.

2. Keep my self quiet
3. keep my self busy, jadik extra rajin...hehehe.
4. ..................
5. .................

5 things I love doing when Im happy
-there's no five or six things that I love to do when I'm happy...when I'm happy nothing really matters...just be happy!

10 Ways to win my heart:
1. pandai amik hati...
2. banjer sayer makan....hahaha

3. tulun saya cuci pinggan ka...tengok anak ka....lipat baju kaa

....eh,lipat baju tak yah la...saya ni cerewet sket,hehehe.

My top 5 most favourite junk food (wpun kureng skit mkn junk food ni):
1. muruku, tu junk food ka?
2. ish..jarang la makan junk food dah tua2 nie...


5 things I wish it could be:

1. Kaya la..! Leh la balik kampung 2 bulan sekali,hehehe.

2. I wish to stay healthy and fit to the end of my life.
3. I wish I will stay young forever....ekekeke.
4. I wish that all my wishes will come true....hehehe.
5. Owh...ada lagi satu.....but tokleh buh kat sini la....that's my secret.

My top 10-recently most addicted song:

1. Lately dok dengar lagu raya... :D
2. Hanya Kau yang Mampu...sebab tu my hubby punyer ring tone.
3. Card Captor Sakura...sebab my doter Sophea dok nyanyi or pasang utube sokmo,huhuhu
4. "lagu2" dari mulut Aina.....Yasmin, Sophea and Laila, tiap2 hari misti ada scene "menyanyi" punyer...
5. tu jela...sebab memang jarang dengar lagu....radio memang lama dah tak dengar,cumer skang ni bulan poser baru la nak pasang radio, sebab nak dengar azan maghrib....hehehe...Sabah FM ...Bagus baa....ekekek.




Ni plak kad raya dari Alin...tengkiu Alin...by the way...luper nak bitau, masa pegi KK hari tu...aku pegi rumah Alin ni...so dapat la jumper dia for the first time....kecik molek jer orang nyer...cam I la jugak...hehehe....langsir kat umah dia lawa sesangat....hahaha, sempat lagi tuh.....and Alin memang frenly.....anak dia Nasya pon suker main2 ngan my doters....tengkiu Alin for having us....nanti datang la beraya di rumah kami di Keningau...dekat dah ngan *Bopot tu...hehehe. Tengkiu for the card!


*Bopot : Beaufort,nama sebuah tempat di Sabah. Hehehe...


Comments

he..he.. Nur pun kena Tag nie gak tapi tengok-lah nak jwb biler! sama-lah.. baju raye kite pong 3 & dah lamaaaa tak dpt duitraye!!! waaarrghhh...

eh.. Janna. Kami pung ada kad raye utk awak! pi ler amik tau...
sky said…
mende tag ning? dok paham aku..aku kat ganu doh weiii....mu ghajin2 gi aa raya umoh aku kt kg tudan baru nun..wlupun aku takdok...miahahah,...
eedany said…
Salam mrs.moksin.

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat mrs.moksin dan keluarga...

Maaf Zahir & batin.

Ceria selalu di Aidilfitri...

:)

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!