Well,yes...it was my birthday

I baked and decorated my own birthday cake


Yup, it was my 32nd birthday last August,9. Alahai...dah makin tua dah aku..anak pon dah 4, hehehe. Mana ada tua sangat ...masih boleh beranak lagi kan. Anyway, masa on my birthday tu my Ayang pegi KK, nak servis keta so he wasn't home lah. Kebetulan ada a friend of mine mintak tolong buatkan kek untuk birthday party anaknyer, so aku pon wat la kek sebijik untuk aku. Petang tu lepas Asar terus gerak ke rumah my fren tu utk majlis tu la. Pastu aku pon bisik la kat my fren -Sah, ...actually..hari ni birthday aku...waaa...terus dia wat announcement kat sumer ...adoi..! Malu gue.....hihihi. Sah buat laksa penang hari tu...oowh..sedapnyer laksa penang..tak puas aku makan.Siap tapau lagik,hihihi.


nila hadiah nyer....:)


Aku ingat my Ayang dah luper dah my birthday...tp sebenarnyer dia tak luper pong..dia ingat....sajer jer tak wish kat aku awal2 katanya. So lepas dah balik dari rumah Sah tu, dia pon bagila present kat aku......hehehe...A body Shop Perfume and Facial Wash....tersipu2 I tau...hahaha,bukan aper..selama2 kawin ni la firstime my Ayang bagi hadiah untuk birthday tau....bukan dia tak pernah belikan apa2 cumer khas untuk birthday ni la pertama kali...hehehe..tu yg sangat menyentuh hati tu. Tahun lepas he surprised me with a cake..tu pon dah suker banget dah..kira ok la kan? And it's never too late to start,right? Thank you Ayang for the gift I really appreciate it. Mmuah!

On Sunday we went to the market to buy some lauk pauk....we had breakfast at a restuarant just across the wet market, so I decided to head to market alone while my Ayang entertained the girls with their breakfast. Wah..baru la aman skit nak beli lauk. I bought some ikan kerapu...kepala ikan merah..ikan kerisi (ikan rasmi rumah kami....and Sophea's favourite), ikan pari and sayur2. Pastu barula aku join them for breakfast.....then my Ayang came up with an idea...."Apa kata kita pegi nak? Hari ni last PC Fair ...." aku tak kisah cumer aku kesian kat dia jer...yelar...baru jer on Saturday pegi KK balik hari...on Sunday nak pegi lagi....tp tu la..dia dok sebut lebih 3 kali nak pegi PC Fair....nak pegi PC Fair....hmmm.....kalau dah dok sebut2 tu..kena pegi la jawab nyer. So lepas Zohor kami pon turun ke KK....sampai sana terus ke Karamunsing, ingatkan PC Fair kat situ...rupernyer kat Likas Square....alah...malas la plak nak ke sana..so kami lepak Karamunsing jer laa...makan2...beli barang skit...pastu balik...sampai Keningau pukul 10 malam...hehehe. Sabor jelah...sekarang ni Keningau -KK dah dekat dah jadi sejak route baru ker KK dah di buka iaitu Jalan Kimanis, tak sampai 2 jam dah sampai KK. Jalan nyer pulak sangat la okay dan tidak bengkak bengkok serta memeningkan kepala..tu yang mudah sangat nak turun KK skang nie...

Pastu on Monday plak..errr yesterday la kan...I finally met my online friend whom I met through a forum- Norf! She came to Keningau with her husband Zizi, her daughter Adleena,her brother Syam and her mother so we didn't want to miss the chance to meet. Wah seronok sungguh jumper dia..dah lama dok plan nak jumper kali ni baru betul2 jadi....besh sungguh! Tak puas rasanyer borak2. Sorry la Norf...akak hidang mee goreng jer..ala kadar jer......lagi pon u kan on diet....akak masak banyak2 nanti hancuss plak diet you kan? Apa2 pon it's been really fun meeting you and your family and I'm sure this is not the first and the last time..insyaAllah...nanti kami akan ke Labuan pulak...Norf and Zizi pon kalau rasa2 nak cari accessories kereta lagi...mai la sini lagi yer....kat Keningau ni pon ada tempat 'menebas' jugak..tak jauh pon dari rumah akak nie...heehehe...tapi...gambar blom ada...sebab amik guner camera norf jer.....nanti norf send la gambar yg kita amik tu kat akak yer.....akak pon nak simpan gak....!


Comments

wow! byk-nyeee citer dlm 1 N3! 2nd time wish... Happy Belated Birthday to u Janna! Cantik kek tur.. mesti sedap kan?
Ikan kerisi? fav umah I gaks tur, kalau lain sikit pun ikan tenggiri!

pssstt: hang tak teringin nak jumpe aku plaks?
pB said…
SALAM


SELAMAT HARI JADIIII



MOGA PANJAE UMO n SIHAT SOKMO ....


best tak bau perfume tu ?????
NikNor said…
hepi belated birthday kak jana. Ingat lagik dulu kak jana kata senang je nak ingat birthdate kak jana,.. 9.8.76
Mamadleena said…
kantoi tul la ...
p umh kak janna tapi tak tau bday kak janna!!!

takde present.. tapi doa semoga keluarga kak janna sentiasa ceria macam yg norf jumpa tuuu....
huhuhuu...

SANGAT heppi dpt jumpa akak..
nanti norf antar pix tu ok??
:D

thank you for having us!!!
nur: tengkiu Nur...wah...orang rumah u pon sker ikan kerisi jugak ker? sedap kan ikan nie?

kak Pb: timo kasih...bau perfume misti la sedap,rugi la bau tok sedap...baik pakai perfum ori jah,hehehe.

Nor: owh..NOr ingat lagi...tok sekko la...timo kasih nor for the wish...

Norf: tader hal la Effa...meeting you is the best present I could ever ask....nanti dtg la lagi....!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!