Owh school holiday.....

Owh..sungguh tak besh cuti skolah kali nie, dah la tak dapat nak berjalan ke mana2, kanak2 ribena tu pulak bermaharajalela kat umah nie....adoi..siap tag team lagi melawan aku...kalah eden....tambah2 lagi....with no husband around. Jadi "ibu tinggal" la aku....hahaha. My husband is away to Klang for a silat tournament dan memandangkan tournament tu di buat dekat his hometown so he grabs the chance untuk balik rumah mak dia jap.......and he'll only be back in Keningau on Saturday. Huhuhuhu...lambat nyer.


Last 18/8 was Sophea's 7th birthday. She had requested for a Power Puff Girls cake so....PPG it was. Owh punyer la lenguh tangan nak melukis atas kek...nak mewarna lagi...dia plak request suh lukis tiga2 (ekor?) orang PPG tu.....adoi......tp tu la..anak punyer pasal buat la jugak. We just celebrated the day among us only. Sophea had made a list of things that she would like to have as birthday present but we decided to buy one item only....one of the things in the list. Tp tak beli lagi la, tunggu my Ayang balik dari Klang nanti baru nak pegi cari, takpong may be Ayang beli kat sana je kot. Owh..gambar kek sophea tak dapat nak amik sebab tader kamera nak snap...so....tak dpt la nak tepek, but nampak nyer my skill mendeco cake ni dah ada improvement......hehehe. Jimat belanja tak payah la beli kek kat kedai lagi kan ?




My baby is a big girl now......

Comments

adrina adi said…
alaaaa nak tgk kek... uwaaaaaa....
NikNor said…
hepi belated b'day sophea!
eedany said…
Happy Belated Bithday Sofia...

Sumandak sudah!

:)
pB said…
bilo nok kelik Klate??
ise3339 said…
nok tgk kek jugok...uwwaaa....he3
kak ja, sowi la tak sempat nk memanjangkan perjalanan ke keningau..sbb loghak nok blk study utk PTK he2, tie gi kk ari ahad, ari selasa blk cni smula.
takpela..raya nnti insya-Allah i teman u raya kt sana. maybe pegi dgn keta jgk. wah..sophea siap buat list lg...nnti che tie nk tgk list die tu mana tau bleh make one of her wish come true..anyway, Happy Belated Birthday kakak!! eh2, pjg mcm email plk dh..ok bye!!
kakak: I pon peras tak dapat nak eksen ngan u....har har har...!

NOr: tima kasih che nor..wish aje ker? hihihi..

eedany: tengkiu auntie eedany,on behalf of sophea... :D, syiok pegi bandung yer...?

Kak Pb: teket free bulih doh,tok booking tarikh jah lagi...tp cuti skoloh hujung tahung laa..

tie: takdop hal,lagi pon abe mokhsin pon tak dop,ok la jugo pdeh travel by car dop? raya nanti mari laa...marila berya bersama2...hehehe.Owh...list sophea tu kena tny dia laa...siap lukis lagi u...!
adrina adi said…
kak ja,

mu nak eksen ngan i yer.. ekekeke

hah mak long lupa plak nak wish happy birthday to sophea. muakkss..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!