what?

Owh ! Malas nyer nak update . Tapi bila tengok blog tak terusik lama rasa semacam pulak. Nak cerita pasal aper yer? Citer pasal ni lah...




Sophea :
Skolah dah bukak ni dia tak dapat2 lagi report kad. Ntah dapat nombor berapa la dia. Ada la dia wat balik kertas peksa. ...tunjuk markah yang dia dapat, tapi yang paling aku nak tengok sekali is her report card. Lambat la plak guru kelas dia nak siapkan. Alahai....





Laila:
Angah skang ni dah makin rajin membaca. Masih merangkak2 mengeja satu perkataan tu tapi at least ada la jugak improvement. Kalau jalan2 mana2 mesti dia nak cube eja apa2 ejaan di papan tanda ker aper yang mudah2 la...sebelum ni main jer keje dia....skang ni nampak ada perubahan positif skit....without di suruh atau di arah she will revise on her own will. Alhamdulillah....lagipon tahun depan kan Angah dah nak masuk Tahun 1....lepas ni kena wat latih tubi pegi kencing kat toilet sendiri la plak yer.....kat sekolah nanti Mak tak leh nak monitor Angah la...sumer kena wat sendiri..





Yasmin :
Hmm....ini budak makin panjang akal dia and she has started toilet training because she's already 2. Hari ni dah masuk hari ketiga. Not bad la jugak....tak banyak sangat seluar yang basah. Hehehe....kejap2 nanti mesti dia kata nak kencing tapi bila pegi toilet, tak kencing pong....setakat ni okay la....masa tido siang pon aku tak pakaikan diapers and she didn't wet the bed! Bagus betul Nin nie....hehehe...kalau macam ni boleh la kalau Nin nak pegi sekolah kan?




Aina :
I have introduced solids to Aina for the past 3 weeks as she turned 6 months +, and she seems enjoying it! Good for her. The first week I gave her baby cereal pastu in second week I made bubur nasi + kentang, blended la of course and minggu ni plak she has bubur nasi + carrot.....untuk next week tak tahu lagi nak bagi makan aper plak. Mesti la kena tukar2 menu supaya Aina tak boring. Aina makan 2 kali sehari and Alhamdulillah la....perut tak meragam....her poo poo pon okay....punyer la Aina suker sangat makan sampai kertas Ayah pon Aina nak makan, hehehe.



My Ayang :
Dah start busy...next week he'll be going to Lahad Datu for silat tournament...kalau Keningau menang , most probably he'll be going to Selangor pulak. Aiseh...tahun lepas di Kelate, tahun ni di Selangor...balik kampung saje my Ayang nih. I wish I could ikut.......ooo...jeles nyer.

Comments

adrina adi said…
sorang lagi u tertinggal, maknya..... hehehe
janna..
ha'a bak kata ed...maner pulak gambo u? so tak aci cenggitu tawww..

aku pun..tgh menanti dgn penuh debaran Sofea punya report card. So on 4th July...aku siap amik cuti coz kena amik report card kt school..entah no. baper sofea dpt ku pun tak tawwww.
agree gaks! maner photo terkini mak dieorg?
sebend Janna pun dah tak mcm gambo lama dah! makin encem nampak! ampun.... he..he.. nyampah kan org laki nie... makin veteran, makin `naik saham' depa! (ckp kat laki I sbnr-nya nie...)grr... grrr...
wanee said…
aina sejibik muka abang mohsin.. =P
kakak: gambar mak nyer? mak nyer low profile....hehehe

nurul: tu la tak sabar betul aku nak tegnokg report kad sophea nih...

Nur: alahai..photo maknye pon nak kena tepek ker? hmmm....my sebend makin encem? ish..tokley jadi nih..tok leh tepek gambar dia byk2 la...Nur..dia muda lagi tau!

wanee: she' her doter maa...didn't u know that when I was carrying her, it was abe mokhsin who had the morning sickness instead of me! hahaha...no wonder y Aina looks so very much like him...owh..I wish he felt the labour pain too...hmmm?
eedany said…
cutenya yasmin... dengan telatah dia balik2 nak kencing...

:)
NikNor said…
bestnyer tgk anak2 membesar,..
adrina adi said…
wanee,
buka abe mokhsin la
tp mbak dia
wanee said…
kakak: mbak ker emak??
adrina adi said…
kak ja,
bakpo gamba sophea lagu tu? menakutkannnn.. hehe
adrina adi said…
wanee,

mbak is emak abe mokhsin.
eedany: hehehe tu la eedany...tp mak nyer la yg penat....aduiii...

nor:ooo...anak2 kalu dah besar lain plak susahnyer,masa kecik2 ni main la puah..peluk la puah2...hehehe..


kakak &wanee :hey you two...bukan mbak laa....mbah...which means nenek @ atuk...unisex,hehehe....gambar sophea tue? hehehe,dia tido dalam keta and pakai baju ayah dia...last2 kepala dia masuk kat tang lengan baju tu...jadik cam pocong...hahahaha...
ramizah said…
byknya comment..saya pon nk masuk jugak la..
sila kak ngoh....join the crowd...hehehe
ise3339 said…
he2..sy pom nk masuk jugok..jd the 15th comment

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!