Sampai hati mue....

Nak tanya la...pernah laki korang tertinggal korang kat mana2? Sapa pernah angkat tangan ! Well, that was what happened to me recently. My Ayang tertinggal aku (dan Laila dan Yasmin tu ! ) kat stesen minyak Petronas! Sabor jelah.

Kami on the wat nak balik ke Keningau dari KK, so masa suami ku yg dicintai tu benti kat petrol pump Petronas kat Lok Kawi (kira2 1jam setengah dari Keningau) aku pun turun la sebab Laila nak kencing...ingatkan dia pasan aku turun...ruper nyer tak. So bila dia dah siap isi minyak terus dia masuk keta tak toleh dah kiri kanan depan belakang, tutup pintu keta brrooooom ! blah gitu jer.


Elok2 je aku kuar dari toilet sampai depan petrol pump tengok keta laki aku dah tader. Aik....pegi mana plak....of kos ler aku heran. So aku pon dengan penuh setia dan keyakinan yang tinggi bahawa mustahil laki akan tinggalkan ku dengan dua orang budak kecik ni lagi kat pertol pump...tunggu la laki ku datang balik. Lama la jugak tunggu.......cuak la jugak.....mana tak nyer, turun keta selai sepinggang... purse tak bawak...henpon jauh sekali....duit dalam poket ada baper sen jer....nasib baik la dua beradik tu tak wat hal ngamuk2 ker aper ...cumer mulut tu bising la dok tanya mana ayah nie....

Tak lama tu aku pon nampak la di seberang jalan keta laki ku berdesup pecut..punya la laju...macam ada barang tertinggal kekdah nyer....aku pon cam musykil la kan...takkan la takat pegi pusing2 pon nak pecut beriya...elok jer dia masuk kat Petronas and park elok2 depan aku..aku nampak dia cam senyum2....sambil tutup mulut....aku kontrol lagi nih.....sekali bila aku dah masuk dalam terus dia bantai gelak besar2 punyer....sabor jer....aku pon paham lerr...memang laki ku tertinggal aku dan anak2 ! Sabor jelah....bulih dia tak pasan.

Dia kata masa mula2 dia drive tu dia heran gak...apesal la aku baik sangat diam jer...biasa aku kan potpet2...melainkan aku tido la kan.....Yasmin and Laila pon behave jer dia kata....tak bising..tak gado...dia pon aper lagi...enjoy jela the beauty of the silence.....tp lama2 tu dia cam pelik..bila ditoleh2.....kosong..." hah? mana mak kakak(referring to Sophea) ? "...mahu tak terbeliak biji mata....terus la dia patah balik.....kalau la dia terus wat dekk sampai la ke Keningau..mau aku meraung kat situ ngan anak2...terus bersila pegang tempurung satu mintak sedekah.. ...(mana la nak carik tempurung daa...)

Sabor jela.....tu ler pengalaman indah aku ditinggalkan somi kat stesen minyak. And aku buh entry ni under label "mystery" sebab rasanyer memang misteri la jugak kan?


p.s. owh..by the way aku nak wish a very happy birthday to my dearest sister Kak Ngoh yang ke -39....muda lagi baa.....all the best to you Kak Ngoh ! Love you always.....

Comments

pB said…
kah kah kah

adoi lar

kak pB tok leh no imajin janna dengae anok anok dok cong'gok tepi stesen


kelakar sungguh che abe janna nie
lenny said…
kelakar-lah Janna hang punyer story! tapi... kalau jadik kat I, takut gak! al-maklum-lah.. kat KL nie, mcmX2 hal bulih jadik!

kalau I plak,kenangan kat petrol stesen nie tak tutup pintu ms breastfeed Aiman! malu-nyeeeerr...
nonie said…
mak aii... biar betul cik abg kak janna tu... camna blh tinggal... hehehe tak terbayang keadaan kak janna masa tu.... kalau nonie mesti dah muncung depa 14 huhuh... kalau dia gelak sekali pun, harus kena debik kat bahu sekali heheheh
adrina adi said…
hehe.. apa la pokcik mokhsin ni. anyway, well told. i likeee..
azimahas said…
ekekekek akak....adoi la..tak leh tahan gelak..kelakar.... sowiii
aper ni....pakat gelak semua nie.....huhuhuhuhu...ni cerita sadis tau..!
WaN dAn TiE said…
kesian k.zana
tapi mtk maaf mmg t gelak ler..k.zana x tahan...
wakakakakkaakka
NikNor said…
har har har....haru,...
ramizah said…
thank you janna! laptop rosak..kena hantar repair. ni baru baca bloh janna. kena tinggal kejap, bagus jugak..
tak pow..suko la...suko....huhuhuhu...

kak ngoh:
laa..patut pon lamo tok update blog..laptop masuk wad ...ni bulih doh la update blog deh?
janna...
lorr...siyan samer kamuk. Sabo ajelah...adooiiii mcm2 hal..he..he..he..
hahahahha... ada pulok laki mu gitew.. hahahhaha. lawak la mu ni jannah..
tapi kalau aku pun mesti cuak giler...

takleh nak tulis panjang2 sebab tak abis rasa nak gelak lagi... hahahahah...
nurul: ko jer yg kesian kat aku..tp aku tahu ko pon gelak jugak kan?

nunu: sabar jelah...takpola...suko puah2 deh,tp aku pon suko jugok ko diri aku sediri...hehehe.
Mamadleena said…
errrr...
geram tul kalau norf ...
tka nak balik !!
hehehe
norf: ala norf....kalau dekat2 bulih la nak majuk2....ni jauh,tak kuasa nak majuk nyah...laig plak ngan anak2...owh...payoh2...hehehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!