yuhuuu...!

Hi y'all ! Miss me? Hehehe...lama tak update blog yer? Well, bila kita berblogging ni gitula adatnyer, ada masa idea mencurah2 rajin la kita meng'update' tapi bila tader idea, nak update seminggu sekali pon payah.

Well, sepanjang minggu ni tader aper yang menarik sangat yang berlaku....just normal stuffs.....everyday stuff. Cumer Yasmin la ada demam sikit. Demam dia pon On Off....kejap panas....kang sejuk....pastu nanti kang malam panas balik...gitu la....tp dah makan ubat sumer dah and rasanya dia dah fully recovered dah kot sebab since yesterday badan dia dah tak panas dah...and aktif jer dok main2 .

Hari Selasa lepas Sophea balik sekolah terus cakap kat aku.." Mak, tadi kakak kena jarum !".Wah kemain lagi dia excited tu kena jarum. Owh..lupa nak bitau, kena jarum tu maksud nyer kena injection lah...kat sini memang panggil gitu.

"kakak tak nangis pon mak....tapi ada kawan2 kakak yang nangis. Kena dua jarum mak...kiri dan kanan"

Bagus la kakak tak nangis pon padahal sebelum ni kemain dia dok kata takut nak kena cucuk. Actually hal2 kena cucuk ni dah lama aku dok bitau dia, nanti darjah 1 akan kena cucuk lagi...so aku cam risau gak ler...but nampak nyer okay jer Sophea. Maybe sebab aku dah bagi tahu awal2 kan....so she was mentally, physically and emotionally prepared....she knew what to expect. Macam dia nak belajar naik basikal tayar dua dulu pong gitu gak...dia dok tanya,nanti jatuh ker ...sakit ker..aper ker....aku bitau je yang betul...memang kalau nak belajar basikal kita akan jatuh2....so kakak kena la tahan and sabar. Masa nak pegi dentist pon gitu gak...aku dah bitau awal2 begitu and begini....so dia pon okay jer...kena cucuk ubat bius pon dia rileks jer.....bagus betul anak ku ini....kalau aku nie....alahai....kecut mak kakak...! Hihihi....

Comments

norf said…
norf lak kalau norf yg kena tak kisah sangat.. tkut gak la skit.. tp berbanding anak yg nak kena kena jarum, norf ada seriau skit.

terasa macam ishk.. tak sanggup suh dia rasa sakit. that is not a good thing about me being a mother... kot2 dia besar nanti, maybe I over protected mother lak kang? and over protected is not good, nanti derang tak survival lak.. hehe...

jauhhhh nyee fikiran saya! :P
imalha said…
ewah2..
layout baru tuee..
kaler ijau?
is green ur fav colour kakja?

bubye
amie
norf
well,ahkak pon gitu gak,masa dia nak cabut gigi hari tu akak plak yg seriau tgk jarum nak kena bius...sophea leh rileks jer...tp bagusl a sebab dia tak takut ngan dokter gigi or mana2 dokter...hehehe

ami
ijau...one of my peberet la kot?hehehe
wanee said…
no pain, no gain i guess.. but when you gain.. there'll be no pain... ;D

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!