Oh ! No......!

Oh no! my gum is swollen. Sakit siot! Tak pernah lagi rasa gusi bengkak ni...aduhai,sakit nyer tuhan sajer yang tahu. Malam tadi pon dah telan ponsten (betul ker eja tue?) baru la bulih tido....meleleh2 air liur air mata menahan sakit. Seksa betul. So as a result today I didn't do anything. Boleh di katakan anything lah. We wanted to go to see the dentist but it turned out the clinics was closed due to public holiday....LABOUR DAY maaa.......! Even a dentist needs a break. Hehehe...but luckily my gum didn't hurt that bad so boleh tahan laa...tapi ada gak rasa macam bunga2 nak demam....aduhai, menahan sakit punya pasal. So hari ni aku tak masak pong..kemas plak sikit2 jer.....nasib baik baju yang nak di lipat pon sikit jugak.....so jalan2 jela kerja kami...ingat nak urut lutut tapi tak der pulak ahkak tukang urut tu, so tak jadi gak plan nak mengurut. Tukang urut lelaki ada....tapi takmo lerr...! Mana bleyy.....

Dari tempat mengurut kami pegi sekolah my Ayang pastu pusing2 jelah...nak bawak anak2 pegi playground, gerimis la pulak.

Balik rumah teringat la plak baju sekolah Sophea yang aku dah rendam tu blom basuh lagik...alahai.....malas nyer, nak tak nak kena la jugak aku cuci....aduhai...kalau ikut rasa badan ni rasa macam nak baring jer (tapi sempat lagi update blog, hihihi). Untuk malam ni pon aku suh Ayang tapau jer apa2 yang patut...hehehe....tapi aku nak makan pon punyer la seksa nak bukak mulut. Esok la baru pegi dentist dan jumpa tukang urut lutut lagik. Cemaner nie....ketaq dah lutut nie...Ya Allah ! Kuatkan lah semangat ku nak bukak mulut dekat Dr. Mohazar besok.

Comments

lenny said…
Nur penah kena sakit gusi nie... mmg sakit sgt-lah! sabar yea Janna, Allah tgh menguji awak tu means... Dia sayangkan awak!
norf said…
hello.. mana kak zana ni?
dah seminggu... takde update pun..
Nur
tima kasih nur..dah tak sakit dah...

Norf
sabau2..sabau...mood tgh tak berapa nak ada
wanee said…
hope you gum is better.. k yati pun ada blog dah k ja.. hehehe semua pakat dok buat blog la nih ;D

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!