Nak jalan-jalan...!

Aku nak jalan2 la...nak pegi situ, nak pegi sini. Best nyer kalau dapat jalan2. Sebab nyer dah lama benar tak jalan2. Sejak dok Sabah lebih dari 7 tahun ni aku baru sampai Ranau dan Kudat jer. Contrary with my hubby, he had been almost all over Sabah, so tak aci kan? kehkehkeh...

Dulu2 kitaorang plan nak panjat Gunung Kinabalu tu . Nak angkut sume anak2 skali...so nak tunggu la Laila besar skit....alih2 dapat Yasmin...so postpone...pastu dapat Aina plak....kenala postpone lagik.....nampak gaya kenala postpone utk satu jangkamasa yg lama la jugak......tu kitaorang punyer angan2 la.

Pastu kami jugak ada merancang nak pusing2 pulau2 di Sabah ni yg memang cantik2 belaka. Yang ni tak tunggu anak2 besar pon boleh pegi gak cumer tu la.....banyak sangat rancangan nyer sampai tak jadi2 nak pegi.

Pernah jugak wat "Tabung Trip ke Kuching".....tapi last2 tabung tu jadik tabung ketika "kesesakan" jer...hahaha....hadoi.....

A few friends of hubby's are planning of going to Miri, Sarawak. Well.....aku nak pegi gak Miri because I have a friend there- Along, and mmg nak sangat jumper dia but rasanyer aku nak pegi Labuan or Sandakan dulu la. Nak ke Labuan sebab nak beli coklat bebanyak since my hubby sker makan coklat kan and lagi satu seafood.....pastu I also have a friend there, Norf (owh, betapa bagusnyer internet ni kan? we can have and make new friends from all over the world!) . Nak pegi Sandakan plak sebab my sis Siti and her hubby ada kat sana....so nak le jenjalan ke Sandakan plak....seafood kat Sandakan pon murah2 gak...nak makan lobster! And nak pegi Sepilok...tengok orang utan.....hahaha.

Tapi tu la....kalu ikut rancangan dan angan2 memang kami nak pegi semua..tapi tu la..antara jadi or tidak jer. Hopefully jadi la kali ni......dapat pegi Labuan or Sandakan pon okay dah...bila tu tak tahu lagi.

Comments

norf said…
time kat sabah ni la jalan2 kt sabah... tak jauh la labuan.. hehe.. cecece..

norf dah pun tak penah sampai pantai barat sabah lg..

keningau, sandakan, tawau... tambunan.. tak sampai lg..

balik2.. Kundasang.. balik2.. kundasang.. :)

tp kali ni.. possiblity nak ke keningau agak tinggi.. :)
sitilina said…
kak jaa,

apa kata kita membuat family outing bersama2 di musim keamatan + gawai kelak? hehe. konon2 nk drive g Sabah la ni. har har harun.
norf: tu la kan,sementara masih di Sabah ni nak ler jenjalan pusing Sabah, Labuan dan sekitar nyer...norf...i'll be waiting for you..!

alom : wa...itu sudah bagus...ada member2 ajak2 konvoi ke Miri...hmm..tok tahu la jadi ko dok...cuti bulan 5 nanti la....

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!