Sekali sekala.....

Semalam aku buat lamb chop dengan mash potato (a must!) and Yorkshire pudding......hehehe, biasanyer orang makan Yorkshire puding dengan beef roast aku plak makan dengan lamb chop....hantam saja lah.....perut aku...

Untuk anak2 aku prepare Sosej instead of lamb chop....suker betul Sophea and Laila makan. Kebetulan masa tengah dok makan tu anak jiran depan umah tu ada gak....so aku ajak ler sekali makan...yelor...takkan nak abgi dia tengok jer...sian la plak dia. Wah...berguni2 Sophea puji aku...

" Sedap tak Tisam?" (anak jiran tu nama nyer IBTISAM).. Tisam angguk2 jerr....aku tengok dia punyer mash potato dah nak licin...Laila plak senyap jer....concentrate with her food.
"....pandaikan Mak saya masak?" Pergh! hehehe...kembang mak nyerr...

Yasmin pon bulih makan jugak ...tapi mash potato je laa....aku skang ni tak baper selera nak makan nasik...tp hari ni rasa macam nak buat Kari Kepala Ikan.....terliur seh tengok kari kapla ikan kat blog Mek Na tue.....hihihi......beh nyerr.....kari kepala ikan...pahtu goreng papedom.....mak aihh....sedap weh! Nak2 lagi kalau pakai beras Basmathi....adoi...macam dok India la plak yerr...

Semalam aku kensel kan lagi kelas tuisyen pasal tader letrik....yang herannyer,TV hidup tp lampu tak menyala. Tak cukup power agaknyer la tue. So dah dua Isnin aku kensel kelas.....kena ganti la. Dah la yang Isnin lepas baru ganti setengah jam. Tak per lah...nak wat cemaner.

oklah...tu la dulu....nanti kang aku update lagi...ingat nak tepek gambar anak2 plak. Dah lama tak menepek.

By the way....ni gambar lamb chop utk anda tatapi...tatapi jela yer.....agak2 terliur masak ler sendiri....hihihi...





Comments

imalha said…
wah3..
lamb chop tuh..
ami kt adelaide ni pom tk brkesempatan nk makan lamb chop lg...hak3..

btw, kakja aja tuisyen gapo?
bhasa melayu ker?

haa..tepek gmbr yasmin.lamo xtgk gmbr yasmin..hua3


bubye
ami
adrina adi said…
sedap2.. tp nak wat mash potatoes tu mcm leceh sikit la. nanti u tempek kat blog resepi u ok. tq
ami : kak ja ngajar BM...aloh laa..malah doh serro,tp gak..takpow la,tulun saing....

kakak:I dah tepek dah resepi kat my other blog,eh,takkan u tak tau nakmash potato kot...?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!